La Vanguardia (Català)

Amor i odi fraternal

Enrique Urbizu dirigeix José Coronado a ‘Gigantes’, un melodrama familiar produït per Movistar+

- Redacció i agències BARCELONA

Gigantes, un melodrama familiar sobre l’amor i l’odi entre germans protagonit­zat per José Coronado, Daniel Grao, Isak Férriz, Carlos Librado, Yolanda Torosio i Sofía Oria, és la nova sèrie original de Movistar que es va començar a gravar la setmana passada a Madrid. Rere les càmeres hi ha Enrique Urbizu, que torna a la direcció sis anys després de No habrá paz para los malvados (2011), encara que en aquest cas sigui per posar-se al capdavant d’una producció televisiva.

Gigantes surt d’una idea original de Manuel Gancedo desenvolup­ada durant dos anys pel mateix Urbizu, Miguel Barros i Michel Gaztambide. És una història sobre les difícils relacions entre tres germans i “sobre la família com a nucli ferotge de lluita interna pel poder’, segons explica el mateix director, el qual afirma que el títol original de la ficció “és perfecte per definir els personatge­s: s’han criat sota un règim devastador, d’una ferocitat extrema, es consideren invencible­s, no tenen moral, només volen destruir-se entre ells”.

El patriarca de la família és Abraham Guerrero, interpreta­t per un José Coronado que fa la seva quarta col·laboració amb Urbizu. “L’Enrique em reforça la il·lusió, la seva originalit­at és clau”. Per l’actor, Gigantes marcarà un estil perquè “no s’ha fet res igual”. I sobre el seu personatge, assegura que “l’Abraham és un home dur, sense límits. Punyent”.

Amb aquest paper, Coronado torna a la feina després d’haver tingut un infart fa un mes i mig: “Em sento un privilegia­t que m’hagin donat aquest avís i no me n’hagi anat a l’altre barri”.

Daniel Grao, Isak Férriz i Carlos Librado donen vida als tres fills de l’Abraham, tres personatge­s antagònics que viuen a l’ombra del pare. “Crec que la sèrie tracta sobre una relació tempestuos­a entre germans, però a Gigantes està portada a l’extrem perquè passa en el si d’una família criminal, cosa que pot potenciar aquest conflicte al màxim –analitza Daniel Grao–. És un retrat de la devastació moral d’aquesta família perquè estem criats sense una mare i amb un pare que és un monstre que ha promogut la violència i la competició en els germans fins al punt d’arribar a destrossar-nos, com els gegants en què vol que ens convertim”.

Sobre treballar amb Urbizu, Isak Férriz i Carlos Librado coincideix­en que “és un gran capità de vaixell. Ell està entusiasma­t amb el projecte i ho encomana tot l’equip. Ho té molt clar, és molt precís en les premisses que et dona i això dona molta confiança”. Yolanda Torosio i Sofía Oria són mare i filla en la ficció, dones d’una enorme fortalesa que han de sobreviure aquest context tan dur: “Són personatge­s molt intensos, estan envoltades de violència, però volen fer les coses d’una altra manera. Són personatge­s femenins molt forts”.

El rodatge dels sis episodis d’aquesta minisèrie, que arribarà a Movistar+ el 2018, tindrà lloc durant quinze setmanes en localitzac­ions d’Almeria i, sobretot, Madrid. “Aquesta és una sèrie molt madrilenya, en el sentit que és molt castissa. El Rastro, barris de barraques i la perifèria són els entorns en què es desenvolup­a la sèrie, un Madrid que no ha estat explorat abans en una sèrie de televisió”, conclou el director.

 ?? MOVISTAR+ ?? Enrique Urbizu i José Coronado la setmana passada a Madrid
MOVISTAR+ Enrique Urbizu i José Coronado la setmana passada a Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain