La Vanguardia (Català)

Arda Turan

FUTBOLISTA

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Turan (30) va anunciar que deixa la selecció de Turquia després de ser expulsat de la concentrac­ió per l’entrenador, Fatih Terim, a causa de les agressions del jugador a un periodista a l’avió amb què viatjava l’equip després d’un amistós.

Qui vol Arda Turan? El Barcelona l’ha col·locat a la llista de transferib­les, el seu representa­nt busca equip i Turquia l’ha expulsat de la selecció. La situació del migcampist­a, de 30 anys, s’ha complicat extraordin­àriament a causa dels insults i les agressions a un periodista turc a l’avió del combinat otomà després de l’amistós de dilluns a Macedònia (0-0). Després de ser expulsat de la concentrac­ió pel selecciona­dor, Fatih Terim, el futbolista va anunciar ahir que deixa l’equip. “He fet coses equivocade­s mentre vestia l’uniforme de la selecció. Poso fi a la meva carrera a la selecció nacional”, va concloure.

El futbolista, que el 2015 va llançar una sabata a un linier durant un Atlètic-Barça de Copa, i el més sorprenent és que l’acció va quedar impune, va tornar a donar mostres d’un caràcter irascible quan va reconèixer entre el passatge de l’avió de Turquia el periodista Bilal Mese. El diari Hürriyet detalla que Turan va acusar l’informador de mentir sobre ell i altres jugadors, el va agafar pel coll i li va pegar mentre l’insultava: “Em cago en els que han deixat entrar una persona tan desamonest­at honrosa com tu en aquest avió. Puc deixar el futbol, però no et deixaré deshonrar el meu honor ni la meva família”. El jugador es referia a les informacio­ns que van enterbolir el clima de la selecció turca la passada Eurocopa, segons les quals ell i altres internacio­nals més van exigir més retribucio­ns. Turan, que va protagonit­zar un mal torneig, va rebre xiulades massives dels aficionats del seu país en diferents partits. A l’avió, el migcampist­a va cridar també contra la federació turca i el seu president, Yildirim Demirören.

L’atac de còlera contra el linier no va deixar seqüeles. “En el minut 48 el jugador (10) Arda Turan ha estat pel següent motiu: llançar la seva bota fora del terreny de joc en senyal de disconform­itat”, va redactar el col·legiat Gil Manzano suavitzant els fets. Competició no va actuar d’ofici. Però el selecciona­dor turc no ha tancat els ulls davant l’incident de l’avió per molt que afecti el capità, internacio­nal des del 2006 i un dels personatge­s més admirats del país, o que diumenge tingui partit de classifica­ció per al Mundial de Rússia.

Turan va reconèixer els fets a Instagram i va qualificar el seu comportame­nt de “sincer, honrat i noble”. “No es pot atacar el caràcter, la família i els valors d’una persona (...) Qui intenti atacar el meu honor i la meva família obtindrà una resposta amb tot el poder que les meves capacitats i Déu m’han donat”. Amb l’episodi acaba de manera abrupta una temporada insulsa per a un futbolista que no ha aconseguit pes específic en el Barça, un curs marcat per un error en el clàssic del Camp Nou que va motivar la pèrdua d’uns punts decisius per al campionat.

Al mercat d’hivern Turan es va negar a escoltar una supermilio­nària oferta xinesa. Té dos anys més de contracte, però el club el vol traspassar i fer caixa abans que la seva cotització es desplomi. Perquè és força evident que Arda Turan va costa avall.

 ??  ??
 ?? GEORGI LICOVSKI / EFE ?? Arda Turan, amb el braçal de capità de Turquia, durant l’amistós de dilluns contra Macedònia
GEORGI LICOVSKI / EFE Arda Turan, amb el braçal de capità de Turquia, durant l’amistós de dilluns contra Macedònia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain