La Vanguardia (Català)

Millorar la C-17

-

Estic commociona­t, com molts altres usuaris de la carretera desdoblada C-17 Barcelona-Vic, quan he sabut del tràgic accident ocorregut al túnel del Figaró diumenge passat amb resultat de dues persones mortes i multitud de persones ferides. Aquesta carretera presenta moltes insegureta­ts, sobretot en el tram del Congost, i per precisar, des de sota el pont del tren de la Garriga fins a Centelles. És així i sempre serà així. En la línia ferroviàri­a també succeeix i així ho hem de suportar.

Vaig escriure fa uns anys que, si la carretera és dificultos­a, els usuaris n’hem de ser conscients i no podem sobrepassa­r les indicacion­s de velocitat que marca cada tram. No es fa així. Jo opinava en aquells moments que al tram conegut com els tres revolts de can Leiro s’hi havien de posar, de baixada, dos o tres radars. Quants accidents hi hem vist? Els 110 o 120 km/h són continus.

La il·luminació dels túnels és molt deficient, precisamen­t quan passes el revolt intern del moment central i encara no pots veure la llum de dia de l’altra banda. Aneu a saber si l’accident es va produir justament per això. Per tant he pensat i, demano excuses pel meu atreviment, que sigui la màxima autoritat de casa nostra qui s’hi postuli i en un temps curt puguin ser una realitat els radars a can Leiro i la millora de llum.

JOAN PALLARÈS SERRA

Vic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain