La Vanguardia (Català)

Obligacion­s de l’Estat

-

Els que desitgem que Catalunya esdevingui un Estat independen­t evidentmen­t que ho volem per millorar el respecte que la nostra identitat, llengua i cultura es mereixen. Tanmateix, importantí­ssim, exigim millores socials. La independèn­cia ha de ser l’eina cabdal per aconseguir viure millor que ara, lluitant sobretot contra la pobresa i a favor de la gent més desafavori­da. No s’hi val a dir que tot és culpa només del Govern de Madrid. El Govern català també ens falla.

Per tant, volem que amb el nou Estat es reverteixi­n les retallades que ha fet el propi Govern de la Generalita­t que afecten àrees tan bàsiques com la sanitat i l’ensenyamen­t. Altres retallades, de les quals potser no es parla tant, són la retirada dels descomptes del bitllet d’anada i tornada que tenen els trens regionals de tot l’Estat espanyol. Aquest és un dret que ja teníem els catalans i que el nostre propi Govern ens va treure mentre seguia subvencion­ant coses secundàrie­s com el Circuit de Montmeló, les escoles que separen l’alumnat per sexes i d’altres qüestions.

La creació d’un nou Estat ha de servir per això entre moltes altres coses. Una altra qüestió cabdal és la llei de Dependènci­a. Quan arriba el moment i s’ha de fer la valoració del grau, si es dóna el cas que la persona no viu al domicili perquè se l’ha dut a una residència, aquest fet no pot endarrerir aquesta valoració. El moviment independen­tista no pot obviar cap d’aquestes qüestions, sinó: quin sentit tindria?

MARTA POMBO SALLÉS

Sant Boi de Llobregat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain