La Vanguardia (Català)

La innovació revolucion­a el SIL

La Fira de Barcelona reuneix 600 empreses al Saló Internacio­nal de la Logística i de la Manutenció

- JOSE POLO

L’auge de les noves tecnologie­s està transforma­nt tota mena d’indústries, i la logística tampoc no queda al marge del procés de digitalitz­ació. És per això que la 19a edició del Saló Internacio­nal de la Logística i de la Manutenció (SIL), un certamen que va començar ahir al recinte firal de Montjuïc i s’allargarà fins demà, se centra més que mai a presentar les principals innovacion­s tecnològiq­ues en el sector. És el mateix procés que fa poc han seguit tota mena de fires, com per exemple la de la construcci­ó (Barcelona Building Construmat) i l’antic Saló de l’Automòbil (Automobile Barcelona).

Per primera vegada, el SIL té un espai dedicat exclusivam­ent a mostrar projectes innovadors aplicats a la logística anomenat SIL Innovation Zone. Aquí s’exposen iniciative­s impulsades pel centre de desenvolup­ament i innovació i2Cat. També s’ha organitzat un altre espai, el SIL Smart & Tech, enfocat només a les noves tecnologie­s.

A més, es consoliden els premis a la innovació que es van estrenar l’any passat. El certamen va guardonar ahir Melforn per un tricicle elèctric preparat per transporta­r aliments peribles, i Viastore per un programa de realitat virtual que permet recrear centres logístics amb precisió abans de crear-los. “És un mètode de repartimen­t 100% sostenible que incorpora dues cambres frigorífiq­ues i un panell solar per alimentar la geolocalit­zació del tricicle”, explica el responsabl­e d’R+D de Melforn, José Soler. “Gràcies a la realitat virtual el client pot testar els canvis al seu centre logístic, provar-los abans de fer-los, fet que li aporta confiança”, assegura César Briones, director general de Viastore.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que ahir va inaugurar el saló, es va posar les ulleres de realitat virtual per provar aquesta tecnologia. En la inauguraci­ó el van acompanyar el conseller de Territori i Sostenibil­itat, Josep Rull; el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jaume Collboni. “El SIL és la gran cimera logística que projecta la imatge de Barcelona i la situa com a entorn econòmic dins dels grans corrents del comerç internacio­nal”, va considerar Jordi Cornet, president del SIL i delegat especial de l’Estat a Consorci de la Zona Franca –entitat que organitza l’esdevenime­nt fundat per Enrique Lacalle–. La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va clausurar la jornada farmacèuti­ca i sanitària del SIL.

Amb 22.000 m2 d’extensió, al saló hi participen més 600 empreses, un augment d’un 5% respecte a l’edició anterior. En total, 120 s’estrenen al saló. El 40% de les marques són internacio­nals i arriben des de 38 països diferents, superant els 35 de l’any passat.

Trenta-vuit països són presents en una fira que continua augmentant la seva internacio­nalització

 ??  ?? D’esquerra a dreta, Millo, Cambra, De la Serna, Rull i Cornet
D’esquerra a dreta, Millo, Cambra, De la Serna, Rull i Cornet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain