La Vanguardia (Català)

Un individu intenta arrabassar la pistola a un policia a l’Hospitalet

- MAYKA NAVARRO

Un home de 35 anys, amb aspecte descurat, un casc i una motxilla, va provocar ahir a la tarda un greu aldarull a la comissaria que la Policia Nacional té a l’Hospitalet de Llobregat. Eren dos quarts de sis, i a les oficines per renovar el DNI treballave­n diversos funcionari­s, unes quantes persones esperaven el seu torn i dos agents feien tasques de seguretat. L’individu va entrar i es va asseure. Es va negar a identifica­r-se. Sense dir res, es va abalançar sobre un dels policies, a qui va provar d’arrabassar l’arma. L’home va quedar detingut, i un portaveu de la policia va assegurar que l’aldarull no té connotació terrorista. Però l’ensurt, aquests dies convulsos i complicats, va ser majúscul.

L’individu, identifica­t com a Abdeslam Babel, nascut el febrer del 1982 al Marroc i sense domicili conegut, va ser el mateix que va protagonit­zar un aldarull similar el 24 de maig davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vic. Aquella vegada els agents el van descobrir en actitud sospitosa, ronsejant a prop d’uns contenidor­s. Quan s’hi van acostar per identifica­r-lo, l’home va empunyar un filferro i els va cridar: “Al·là és gran!”. Després va intentar fugir. Després d’aquella detenció, un jutge va ordenar el trasllat de l’individu a un centre psiquiàtri­c. Setmanes abans, l’home havia protagonit­zat incidents semblants en altres comissarie­s.

L’aldarull de Vic va tenir lloc hores després dels atemptats de Manchester. Ahir la comissaria triada va ser la de la rambla Just Oliveras de l’Hospitalet, i el moment, després dels últims atacs terroriste­s a Londres.

Un primer policia s’hi va acostar mantenint la distància de seguretat i amb tota la precaució, perquè l’home no només no articulava paraula, sinó que portava una motxilla de la qual no se separava. Segons van explicar després els policies als seus comandamen­ts, el sospitós només els va dir: “Deixeu-me en pau”, i després es va abalança sobre un d’ells. L’acció de l’individu els va agafar per sorpresa, perquè cap no va poder ni tan sols fer el gest de desenfunda­r l’arma. De fet, l’individu va intentar arrabassar la pistola d’un dels agents, i algunes

L’home ja va amenaçar els Mossos a Vic cridant “Al·là és gran!”, però els seu cas es desvincula d’un mòbil terrorista

fonts policials no oficials van assegurar que va aconseguir arrabassar-li el carregador.

Durant el forcejamen­t, l’individu va resultar lesionat, així com quatre policies més. Tots lleus. Una de les dues patrulles dels Mossos que van anar a la comissaria per ajudar va traslladar l’home fins a un centre sanitari perquè se li practiques­sin les primeres cures. Després el van traslladar a les dependènci­es de la Policia Nacional, que s’ha fet càrrec de l’atestat. En qualsevol cas, els responsabl­es policials van insistir durant tot el vespre d’ahir que es tractava d’un aldarull aïllat i protagonit­zat per un home que segur que té algun tipus de desequilib­ri. En el seu historial hi ha vuit detencions, totes recents, per fets molt semblants. Totes les vegades l’escenari triat ha estat una dependènci­a policial.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain