La Vanguardia (Català)

Toni Garrido substituir­à Gemma Nierga a la Ser

El periodista balear presentarà el segon tram d’‘Hoy por hoy’

- FRANCESC PUIG

Menys d’una setmana després de saber-se que la cadena Ser no renovaria el contracte a Gemma Nierga ja ha transcendi­t el nom del seu substitut als matins d’Hoy por hoy. Va ser la mateixa emissora la que va anunciar ahir a través d’un comunicat que serà Toni Garrido l’encarregat de dirigir el segon tram del programa a partir de la pròxima temporada. El periodista balear (Felanitx, 1973) torna d’aquesta manera a la cadena Ser, on va iniciar la seva carrera profession­al amb només 18 anys, a començamen­ts dels noranta.

Garrido formarà tàndem amb la periodista Pepa Bueno, que continuarà com a directora del primer tram del programa líder de la ràdio espanyola, amb una audiència de gairebé tres milions d’oients. Després d’aquesta primera part informativ­a, que va de les sis fins a les deu del matí, la succeirà Toni Garrido amb dues hores més de programa amb continguts més propis de magazine. El periodista torna a posar-se davant el micròfon després de cinc anys d’absència, i assegura: “Estic molt content de tornar a casa meva. Necessitav­a tornar a fer ràdio”.

El periodista mallorquí substituir­à Nierga, que codirigia el programa matinal des del 2012 i ha passat tres dècades a la cadena Ser, on també ha estat al capdavant d’Hablar por hablar i La ventana. Gràcies a la seva feina a la ràdio de Prisa, Nierga ha rebut tres premis Ondas: el 1997, al millor programa de difusió estatal per Hablar por hablar ; el 2000, l’internacio­nal de ràdio per La ventana; i el 2007 per la seva trajectòri­a, amb motiu dels 10 anys a La ventana. “La cadena Ser agraeix a Gemma Nierga la seva trajectòri­a, que ha estat un exemple de brillantor, qualitat i profession­alitat”, subratlla l’emissora en un comunicat.

Segons aquesta nota de la Ser, el canvi s’emmarca “en la millora i potenciaci­ó dels continguts de la Ser per consolidar el seu lideratge davant els desafiamen­ts de la ràdio en un entorn competitiu cada vegada més exigent i marcat pels efectes de les noves tecnologie­s digitals”.

Garrido va començar amb només 18 anys a treballar a Radio Mallorca, de la Ser. Als anys noranta, ja a

L’emissora destaca que la periodista catalana ha estat “un exemple de brillantor, qualitat i profession­alitat”

Madrid, va compaginar ràdio i televisió com a presentado­r de l’Hoy por hoy Madrid i com a conductor o col·laborador de diversos programes de televisió a Telemadrid, Telecinco, Antena 3, La Sexta i TVE. Entre el 2007 i el 2012 va dirigir a RNE Asuntos propios, programa que va augmentar d’audiència.

Recentment també ha exercit de productor audiovisua­l. En aquesta faceta destaquen els dos premis Ondas que ha obtingut pels programes Yu no te pierdas nada, un dels més seguits de Los 40, i l’espai musical de televisió Un lugar llamado Mundo, emès a Canal+. A més, també va produir per a Podium Podcast, la plataforma d’àudios a la carta de Prisa Radio, un dels seus serials periodísti­cs més reconeguts: V, las cloacas del Estado.

 ?? PRISA RADIO ?? Toni Garrido feia cinc anys que estava allunyat dels micròfons
PRISA RADIO Toni Garrido feia cinc anys que estava allunyat dels micròfons

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain