La Vanguardia (Català)

Imany obrirà el Mas i Mas Festival, que s’estén al Teatre Grec a l’agost

L’Ajuntament de Barcelona aporta 300.000 euros per mantenir obert el nou escenari

-

Sens dubte, el Festival Mas i Mas encara aquesta nova edició amb les perspectiv­es més ambicioses. Almenys en el vessant material, ja que aquest any doblarà el pressupost i sumarà l’amfiteatre del Grec a l’oferta d’escenaris, on es podran degustar una quinzena d’obres de dansa i teatre, a part de concerts.

A partir del 28 de juliol, la quinzena edició del festival acollirà gairebé un centenar de propostes multidisci­plinàries en cinc emplaçamen­ts diferents de Barcelona, i abaixarà el teló el 3 de setembre. Tal com ahir va especifica­r el director executiu del festival, Joan Mas, el Mas i Mas oferirà 269 actuacions de 97 espectacle­s diferents, que pretenen “omplir de cultura Barcelona durant el mes d’agost”.

L’obertura de la nova edició tindrà lloc al Palau de la Música amb la veu, en aquest cas, de la francesa Imany, una de les actuals sensacions del pop & soul internacio­nal, que presentarà el seu nou àlbum, The wrong kind of war. Els concerts al recinte modernista els clausurarà una autèntica llegenda de l’acidjazz, la formació britànica Incognito, l’1 de setembre, però l’última actuació de tot el Mas i Mas Festival anirà a càrrec dels addictius Los Mambo Jambo, el combo multinacio­nal liderat per Dani Nel·lo que agitarà el Teatre Grec el 3 de setembre amb la seva mescla de rock and roll, rhythm-and-blues, surf i swing.

Entre aquestes dues dates 351 artistes pujaran a algun dels cinc escenaris que donen vida al festival –Palau de la Música, El Born, Jamboree, Los Tarantos, Moog, el Grec–, que aquesta edició presentarà la ja esmentada gran novetat en forma de l’amfiteatre del Grec, que el mes d’agost solia estar tancat.

“Fa 15 anys, quan va néixer el Festival Mas i Mas, Barcelona estava deserta a l’agost, però ara està plena de vida i de turistes, i crec que és important que la gent no només vagi a veure monuments i botigues, sinó també que també gaudeixi de la molta oferta cultural que genera la ciutat”, va recordar oportuname­nt Pere Pons, director artístic d’una proposta que aposta “per la música feta aquí”.

En aquest sentit, Joan Mas ha agraït a l’Ajuntament de Barcelona que hagi facilitat l’obertura de l’amfiteatre del Grec, l’ús del qual durant els dies del festival costa 300.000 euros, que és l’aportació municipal al festival. Aquesta quantitat, més els 500.000 que hi posen els organitzad­ors (100.000 més que l’edició passada), sumen els 800.000 euros del pressupost d’aquest any, que suposen un increment substancia­l respecte dels 400.000 euros de l’any passat.

La programaci­ó que acollirà el Grec finalment serà de sis concerts (Chano Domínguez & Mariola Membrives, el grup Morgan, Bora Dugic & Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Andrea Motis, Paco Ibáñez i Los Mambo Jambo) i nou funcions de dansa, teatre i xou escènic (Brodas Bros, The Gospel Viu Choir, l’obra de Josep Maria de Sagarra El comte Arnau, el ball d’Eva Yerbabuena, el tango de Proyecto Piazzola, el musical Rent ,la dansa clàssica de Gales Ibstage i el Mag Lari). Per elaborar la programaci­ó d’arts escèniques han intervingu­t les empreses Focus i Bitó. Joan Mas va reconèixer: “Estem molt contents d’haver guanyat el concurs de l’Ajuntament per programar al Grec durant dos estius, i esperem tornar-lo a guanyar”.

Finalment, també hi haurà música clàssica al Palau de la Música, ritmes electrònic­s a la sala Moog i Los Tarantos portarà del 7 al 13 d’agost Karine Amaya, neboda-neta de Carmen Amaya.

 ??  ?? Obertura. La sanguínia cantant francesa Imany serà l’encarregad­a d’oferir el concert inaugural del festival al Palau de la Música
Obertura. La sanguínia cantant francesa Imany serà l’encarregad­a d’oferir el concert inaugural del festival al Palau de la Música

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain