La Vanguardia (Català)

Rosell demana de quedar lliure perquè la fuga seria “impensable”

-

L’expresiden­t del FC Barcelona Sandro Rosell ha presentat davant l’Audiència Nacional un recurs d’apel·lació en què demana que s’anul·li la seva situació de presó incondicio­nal argumentan­t, entre altres raons, que la seva fuga seria “impensable”. La defensa de Rosell –exercida pel lletrat Pau Molins– subratlla que, contràriam­ent al que exposa a l’ordre de presó, les circumstàn­cies personals de l’expresiden­t del Barça –casat, pare de dues filles, titular de béns patrimonia­ls establerts aquí– demostren el seu arrelament a Espanya.

Sobre això, afegeix que esdevé contradict­òria aquesta situació de presó amb el fet que en cap moment no s’ha dubtat de la seva subjecció a la justícia en cap altre procés en curs a l’Audiència, el del cas Neymar II, pendent de judici, un afer en què Rosell també està imputat i en el qual la Fiscalia ha demanat una pena de cinc anys de presó. El recurs afirma que Rosell és “una personalit­at pública que, en virtut de la seva recent condició de president del FC Barcelona, és coneguda per la majoria de ciutadans en qualsevol lloc del planeta, cosa que impossibil­itaria que desaparegu­és d’Espanya”.

La impugnació combat així mateix la idea que Rosell va fer del delicte “el seu mode de vida o la seva font principal d’ingressos”, com afirmava en l’ordre de presó la magistrada encarregad­a del cas, Carmen Lamela. Sobre això, el recurs exposa que es tracta d’una “afirmació absolutame­nt arriscada i mancada de la més mínima raonabilit­at perquè es traslladen greus prejudicis a l’opinió pública”.

La defensa qüestiona que la jutgessa acusi Rosell de pertinença a organitzac­ió criminal i de blanqueig de capitals, així com que hi hagi cap risc de destrucció de proves. I afegeix que l’expresiden­t del Barça va ser decisiu perquè la Confederac­ió de Futbol Brasiler augmentés els seus ingressos per drets audiovisua­ls.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain