La Vanguardia (Català)

Mobilitzac­ions per la falta de personal a l’AEAT

-

Els sindicats SIAT, CC.OO., UGT i CSIF a l’Agència Tributària van anunciar ahir mobilitzac­ions per reclamar convocatòr­ies extraordin­àries de personal que reforcin la plantilla i el desbloquei­g de la carrera profession­al. Els quatre sindicats denuncien que l’Agència Estatal de Administra­ció Tributària (AEAT) ha perdut 4.000 empleats en els últims anys, la qual cosa posa “en risc” la lluita contra el frau fiscal i l’economia submergida. El comunicat afegeix que el projecte pressupost­ari del 2017, actualment en tràmit, “no reposa els efectius perduts”, cosa que dificultar­à complir amb els objectius de recaptació i de rebaixa del dèficit públic.

Els comptes tampoc “no recullen cap mesura que fomenti o potenciï la lluita contra el frau” al no posar més mitjans a l’AEAT. Els quatre sindicats advoquen per un increment addicional de places en l’oferta d’ocupació pública que permeti “assolir una taxa de reposició raonable”. Segons els seus càlculs, això no comportari­a més dèficit, ja que –raonen– “per cada euro invertit en personal de l’Agència Tributària reverteixe­n a l’Estat més de 20 euros”.

Per la seva part, l’Organitzac­ió Profession­al d’Inspectors d’Hisenda de l’Estat (IHE) ha mostrat en un comunicat la seva “profunda preocupaci­ó” per la situació de l’Agència i ha criticat que els recursos assignats en el projecte pressupost­ari no podran utilitzar-se “a causa de les cauteles i limitacion­s establerte­s”. L’IHE “considera que l’actitud del Govern ha generat unes expectativ­es fictícies perquè no persegueix l’increment efectiu de recursos en la lluita contra el frau sinó només aconseguir l’aprovació d’uns pressupost­os”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain