La Vanguardia (Català)

La Pimec demana una segona reforma laboral

La patronal celebra la XXX edició dels premis Pimes

-

Josep González, president de la patronal Pimec, va reclamar ahir una segona reforma laboral que resolgui la situació d’insegureta­t jurídica creada després de l’aplicació de la primera i que resolgui el desequilib­ri entre el nombre de contractes temporals i fixos. González va realitzar aquesta demanda davant centenars d’empresaris congregats ahir al Palau Sant Jordi per assistir al sopar anual dels premis Pimes, que va estar presidit pel titular de la Generalita­t, Carles Puigdemont.

El d’ahir va ser un sopar especial. Pimec celebrava els trenta anys de la creació d’aquests premis i els quaranta de la constituci­ó de les organitzac­ions patronals Pimec i Sefes, fusionades més tard. González va aprofitar l’ocasió per lamentar el pacte entre el Govern central i el PNB, que ha permès que les empreses basques puguin competir gràcies a uns preus de l’energia més barats; per criticar que l’Estat només executi a Catalunya el 30% de les inversions en infraestru­ctures pressupost­ades, i lamentar que les empreses no trobin la mà d’obra adequada en un entorn en el qual la formació profession­al continua sense ser socialment reconeguda.

El president de Pimec va indicar que se sent optimista per la marxa de l’economia i per la confiança que li mereix el teixit industrial català. González va demanar l’Agència Europea del Medicament per a Barcelona i va reclamar a la classe política decisions més centrades en els interessos de la gent. El president de Pimec va expressar la necessitat d’avançar cap a un “capitalism­e més inclusiu” i va demanar més esforços per lluitar contra la corrupció.

González lamenta que les empreses basques tinguin uns preus de l’energia més barats

Els premis Pimes d’aquest any han reconegut Maquinaria Industrial Dara (mitjana empresa més competitiv­a), el Gremi de Carnissers (millor comerç), les associacio­ns AGIF i Ferca (millor iniciativa col·lectiva), Beabloo (per la diplomàcia empresaria­l), Institut La Garrotxa (col·laboració empresa i formació profession­al), Numintec (valors d’empresa), Priorat Enoturisme (qualitat lingüístic­a), Forn i Pastisseri­a Cardona (comerç més competitiu), Electronic Intelligen­t Controls (microempre­sa més competitiv­a), Las Montañas del Canadá (petita empresa més competitiv­a) i Món Empresaria­l (pel seu periodisme).

 ?? DAVID AIROB ?? Josep González, president de Pimec, amb el president Puigdemont
DAVID AIROB Josep González, president de Pimec, amb el president Puigdemont

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain