La Vanguardia (Català)

Grifols compra Aigua de Vilajuïga

Fundada el 1904, des de fa anys estava controlada per les famílies Carbonell (80%) i Cusí (20%)

-

Aigua de Vilajuïga va tancar portes aquest mes d’abril passat però tot indica que tornarà a obrir aviat, amb nous propietari­s. Ahir es va saber que la família Grífols, propietàri­a de la multinacio­nal farmacèuti­ca Grifols, ha adquirit l’empresa, que fins ara era propietàri­a de dues altres famílies empresàrie­s catalanes, els Carbonell (Copcisa) i Cusí (de l’antiga Hidroelèct­rica de l’Empordà venuda a Endesa).

Fonts de Grifols van confirmar ahir la compra, sense donar cap dada, més enllà d’assegurar que es tracta d’una compra “compromesa” amb l’empresa, segons va confirmar ahir l’agència de notícies ACN. Grifols compta amb una divisió dedicada a l’embotellat de solucions farmacèuti­ques que, segons han explicat, serà una de les eines que utilitzara­n per reprendre el negoci. Tot i que no han concretat terminis, preveuen elaborar properamen­t un pla per posar al dia les instal·lacions.

Aigües de Vilajuïga va ser fundada el 1904 per diverses famílies de la zona; fa dues dècades, els Carbonell de Copcisa van comprar-ne el 80%, i el 20% restant seguia en mans dels Cusí. Segons les dades del Registre Mercantil, l’empresa estava presidida per Benet Carbonell i el 2015 va facturar 371.735 euros, amb pèrdues de gairebé 9.000 euros.

Expliquen que l’aigua de Vilajuïga, tot i que la font brolla amb poca intensitat, es l’única aigua amb gas de tot l’Estat espanyol que s’envasa sense tractar, directamen­t com surt de la deu, que neix al peu de la serra de Verdera al massís del cap de Creus. Declarada aigua mineromedi­cinal i d’utilitat pública, es comerciali­tzava a través del canal farmàcies. El pintor Salvador Dalí assegurava que era la seva aigua preferida, i l’any 1929 va rebre un premi d’honor a l’Exposició Universal de Barcelona.

 ?? LV ?? L’aigua es comerciali­tza en farmàcies
LV L’aigua es comerciali­tza en farmàcies

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain