La Vanguardia (Català)

Les 8.000 urnes costarien al Govern entre 23 i 24,8 euros per unitat

- Redacció BARCELONA

De mica en mica es van fent passos per avançar en l’objectiu del referèndum. Si divendres passat es van conèixer les dues empreses que opten al subministr­ament de les prop de 8.000 urnes que el Govern creu necessàrie­s, ahir la mesa de contractac­ió pública es va tornar a reunir per obrir el sobre amb les ofertes econòmique­s que han presentat les dues empreses que hi opten. La mesa , formada per intervenci­ó, assessoria jurídica, el secretari general i tres secretaris sectorials del Departamen­t de Governació que dirigeix Meritxell Borràs, ha constatat que l’empresa Plastic Express SA ha presentat una oferta de preu unitari de 20,47 euros més IVA, mentre que UTE Espai World SL i Suministro­s Integrales Futbida SL n’han presentat una altra de 19 euros a preu unitari més IVA. El preu final seria de 24,8 euros en el primer cas i 23 en el segon.

A partir d’ara, un cop s’hagi verificat tota la informació que han aportat, es procedirà a l’homologaci­ó definitiva, el Govern demanarà un pressupost a totes dues empreses i adjudicarà la licitació a l’oferta més econòmica, segons diuen des de Governació. En tot cas, el preu unitari de la urna no podrà superar el ja proposat.

El Diari Oficial de la Generalita­t (DOGC) va publicar a principis de maig un anunci sobre el procés de licitació de les urnes, per un valor de 200.000 euros. Això va significar la reacció del fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, que va ordenar al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que presentés una querella contra la consellera i el secretari general per prevaricac­ió, desobedièn­cia i malversaci­ó, malgrat que en l’anunci no es mencionava el referèndum sinó el subministr­ament de “material electoral amb motiu de la celebració d’eleccions al Parlament de Catalunya”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain