La Vanguardia (Català)

Richie Porte sobresurt en la crono del Dauphiné

- Barcelona

La primera prova de foc del Critèrium del Dauphiné ja té veredicte: el més fort en contrarell­otge és Richie Porte. L’australià del BMC no només va superar els seus futurs adversaris del Tour de França, sinó que també va deixar enrere els millors especialis­tes purs, com l’alemany Tony Martin.

Eren només 23,5 quilòmetre­s sense cap dificultat especial, però Porte va rodar a gairebé 50 per hora i va marcar el millor temps sense discussió. Tot i la seva actuació igualment rellevant, tant Alejandro Valverde (excel·lent tercer del dia, a 24 segons) com Alberto Contador (setè, a 35 segons) van acabar allunyats d’un Porte que formalitza candidatur­a de cara a la Grande Boucle.

La d’ahir és la segona plantofada a Chris Froome, que en el passat Tour de Romandia, en una contrarell­otge de 18,3 quilòmetre­s, ja va cedir 38 segons a Porte. Aquesta vegada han estat 37 segons. El britànic de l’Sky –mentre no es demostri el contrari favorit número u del Tour de França– va cedir terreny també amb Valverde i Contador. “Guanyar així et fa sentir confiat”, va explicar Porte. “He treballat molt la contrarell­otge i penso que faré un bon Tour”.

El Dauphiné continua amb Thomas de Gendt al capdavant, però tot canviarà a partir de demà, quan arribin les tres etapes seguides de muntanya. Després del domini mostrat per Porte en la lluita contra el cronòmetre serà prou interessan­t veure’l defensar-se en ports de nivell Tour com els que s’apropen.

“Estic content del resultat –va dir Contador–, tot i que em falta ajustar alguna cosa de la bicicleta. Però pel moment de preparació que som, vaig prou bé”. També celebrava el resultat Alejandro Valverde: “Quedar davant de Froome és important: sempre ha estat més ràpid que jo en aquesta especialit­at”, valorava. “Però el que ve ara és molt dur”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain