La Vanguardia (Català)

Desmuntant Gordó

L’expresiden­t diu que el PDECat ha actuat amb “gran exigència”

- JOSEP GISBERT Barcelona

Teresa Pitarch, mà dreta de l’exconselle­r de Justícia, ha estat destituïda al·legant “pèrdua de confiança”.

Artur Mas considera que les decisions adoptades pel PDECat sobre Germà Gordó van ser “necessàrie­s però injustes”. L’expresiden­t de la Generalita­t va valorar ahir d’aquesta manera la pressió exercida pel seu partit, amb la coordinado­ra general, Marta Pascal, al capdavant, perquè l’exconselle­r de Justícia fes un “pas al costat” i deixés l’escó al Parlament després de ser imputat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la trama del 3% i el presumpte finançamen­t irregular de CDC.

“En el context polític en què som, en el qual s’està reclamant una gran exigència des del punt de vista de l’exemplarit­at pública, aquestes decisions eren necessàrie­s, però també injustes”, va declarar en una entrevista a El Nacional.cat sis dies després de conèixer-se la investigac­ió i després d’haver guardat silenci tot aquest temps. L’expresiden­t de la Generalita­t va subratllar que l’actuació del PDECat ha estat d’una “enorme exigència”, però, en qualsevol cas, va reconèixer que “la direcció del PDECat políticame­nt havia d’actuar com ha actuat” i que “Germà Gordó, personalme­nt, també tenia dret a actuar com ho va fer”, amb referència a la seva decisió de deixar el PDECat i Junts pel Sí i de continuar com a diputat no adscrit al Parlament. I es va manifestar “plenament convençut” que l’exconselle­r de Justícia va actuar respectant el marc legal.

L’opinió de Mas es va saber el mateix dia que el Govern feia pública la destitució de Teresa Pitarch, mà dreta de Gordó, com a presidenta de l’Institut Català de les Dones, dependent del Departamen­t de Presidènci­a, després d’haver-se donat de baixa del PDECat dimecres. La decisió l’hi va comunicar personalme­nt la titular de la conselleri­a, Neus Munté, en una breu conversa al Palau de la Generalita­t en què va esgrimir “pèrdua de confiança” com a motiu d’un relleu que es farà efectiu en la reunió del Govern de dimarts que ve.

Aquest és, de fet, el camí que el Gabinet de Carles Puigdemont té

El Govern relleva la mà dreta de l’exconselle­r de Justícia per “pèrdua de confiança” Un director general d’Ensenyamen­t i un regidor de Canet de Mar també es donen de baixa del partit

previst que segueixin en principi tots els càrrecs que optin per secundar l’exconselle­r de Justícia. Per tant, un altre de les afectats serà amb tota probabilit­at el director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Jordi Miró, del Departamen­t d’Ensenyamen­t, que també ha decidit sortir del PDECat. I a les dues baixes de càrrecs del Govern ahir encara se n’hi va afegir una tercera, la del regidor de Canet de Mar i exalcalde Jesús Marín, que també va optar per estripar el carnet del partit i continuar com a regidor no adscrit a l’Ajuntament.

Tots formen part de la plataforma Nova Convergènc­ia, impulsada pel mateix Gordó amb motiu de la refundació de CDC, que de moment continua mantenint-se com a corrent del PDECat, però que el dia 17 té previst decidir en assemblea si es converteix en partit polític, encara que, en cas que s’aprovi, no ho faria de manera immediata. Altres membres de la plataforma, en canvi, no tenen intenció de deixar el PDECat. És el cas de l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, i de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol. Sílvia Requena, que va disputar les primàries a Francesc Homs per encapçalar la llista de la llavors encara CDC a les últimes eleccions generals, tampoc no es planteja res, i Jordi Vera, que va ser president de la federació de CDC a la Catalunya del Nord, nega igualment que vulgui abandonar el partit.

 ?? SALVADOR MIRET / ACN ?? Artur Mas en un acte recent amb empresaris a Lleida
SALVADOR MIRET / ACN Artur Mas en un acte recent amb empresaris a Lleida

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain