La Vanguardia (Català)

El jutge del cas del 3% investiga 24 obres a Catalunya

- SANTIAGO TARÍN Barcelona

Set expedients són de Barcelona, com el dic de l’Est i els túnels de la plaça de les Glòries

El jutge del Vendrell Josep Bosch, que s’encarrega de la causa del 3%, té sota investigac­ió 24 obres públiques a Catalunya, segons una llista que figura en la causa. Set són de Barcelona.

Aquest document figura en una part del sumari que va estar sota secret fins ahir. Es tracta d’un ofici de la Guàrdia Civil en què es respon la petició del magistrat, i en què es fa una relació de les adjudicaci­ons sota sospita.

A Barcelona són les obres per al mantenimen­t d’edificis escolars a tots els districtes de la ciutat, dues del port (reforç del dic de l’Est i accessos), la remodelaci­ó del Paral·lel, els túnels de la plaça de les Glòries, l’arranjamen­t del Mirador de les Aigües, diversos carrils bici i la reurbanitz­ació del carrer de Lucà amb Mare de Déu del Carmel.

La resta es reparteixe­n per altres localitats. N’hi ha dues a Sant Cugat i una a Sant Celoni, Torredemba­rra, Figueres, Lloret, Olot, Girona, Manresa, Sant Fruitós de Bages i Prats de Lluçanès, a més de la prolongaci­ó dels Ferrocarri­ls a Sabadell i remodelaci­ons de diverses carreteres i urbanitzac­ió d’edificis de la Generalita­t.

Sobre les licitacion­s, també figura un informe dels fiscals anticorrup­ció Fernando Bermejo i José Grinda del 31 de gener en què es posa èmfasi que l’extresorer de CDC Andreu Viloca feia “un especial seguiment” dels concursos d’ens públics governats pel seu partit, i que mantenia reunions amb els empresaris interessat­s en les licitacion­s. A més, també s’acusa Viloca de controlar “de manera sistemàtic­a els pagaments encoberts que rep finalment CDC, veritables suborns sota l’aparença de donacions, a través de les seves fundacions vinculades, CatDem i Fòrum Barcelona. És en aquest informe on també es relaciona Germà Gordó amb la suposada mecànica fraudulent­a, detallada en la petició d’investigac­ió al TSJC pels expedients del Consorci d’Educació de Barcelona, obres al port i condiciona­ment de carreteres.

Així mateix, en la causa s’inclou una comissió rogatòria a Andorra, on, segons han revelat les seves autoritats, diversos empresaris que estan sent investigat­s en la causa tenen comptes al principat.

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Obres de la plaça de les Glòries a Barcelona
XAVIER GÓMEZ Obres de la plaça de les Glòries a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain