La Vanguardia (Català)

Ferrovial justifica els seus convenis amb CDC i nega cap comissió

Els advocats demanen l’absolució per als dos executius de la constructo­ra

- Redacció i agències BARCELONA

Els exdirectiu­s de Ferrovial jutjats per les presumptes comissions a CDC a través del Palau de la Música afirmen que els convenis que tenien amb aquesta institució cultural no eren simulats ni van servir per alterar concursos públics, i s’han desmarcat de l’ús que va donar a aquells diners Fèlix Millet.

En el judici per l’espoli del Palau de la Música, l’advocat Cristóbal Martell, que defensa l’exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventu­ra, i el lletrat Pablo Giménez de Parga, que representa Juan Elizaga, van demanar una sentència absolutòri­a per als seus clients en la sessió d’ahir. Tots dos s’enfronten a una petició fiscal de cinc anys de presó per tràfic d’influèncie­s i administra­ció deslleial.

Martell va reconèixer que el cas té “contorns escandalos­os”, però va ressaltar que l’“artilleria punitiva és molt poqueta”, en part perquè quan van passar els fets, entre 1999 i 2009, el delicte de finançamen­t il·legal no existia.

L’advocat de Buenaventu­ra va desmarcar Ferrovial de l’ús que després van fer d’aquests diners els saquejador­s confessos Fèlix Millet i Jordi Montull, que en la seva confessió del març passat van admetre que lliuraven una part dels diners a CDC com a comissions de la constructo­ra a canvi de l’adjudicaci­ó d’obra pública.

Martell va al·legar que la constructo­ra es va adjudicar les licitacion­s sota sospita –entre les quals, la construcci­ó de la Ciutat de la Justícia i la línia 9 del metro– perquè “va guanyar per golejada” presentant la millor oferta econòmica.

Parafrasej­ant el fiscal Emilio Sánchez Ulled, que va denunciar l’existència d’una “canonada” per fer arribar les comissions de Ferrovial a CDC a través del Palau, l’advocat va remarcar que res no demostra que Buenaventu­ra formés part d’“aquesta conspiraci­ó de canonades de diners cap a CDC”. Martell va demanar l’anul·lació d’algunes proves perquè, a parer seu, es va trencar la cadena de custòdia.

En la mateixa línia, De Parga ha va al·legar que Elizaga no va firmar cap ordre de pagament al Palau, atès que es va limitar a posar el “vistiplau” per confirmar que es prestaven les contrapres­tacions que figuraven als convenis.

 ?? ANDREU DALMAU / EFE ?? Fèlix Millet amb els seus advocats a la Ciutat de la Justícia
ANDREU DALMAU / EFE Fèlix Millet amb els seus advocats a la Ciutat de la Justícia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain