La Vanguardia (Català)

L’Audiència Nacional confirma la presó per a Rodríguez Sobrino

- Redacció MADRID

L’Audiència Nacional va confirmar ahir la presó provisiona­l, per la seva implicació en el cas Lezo, per a Edmundo Rodríguez Sobrino, home fort de l’expresiden­t de la Comunitat de Madrid Ignacio González en els negocis de l’empresa pública Canal de Isabel II a Llatinoamè­rica. Els jutges consideren que hi ha risc de fuga i destrucció de proves després que dimecres se sabés que l’exconselle­r de La Razón amagava 262.000 euros en un apartament de luxe a Barranquil­la (Colòmbia).

La interlocut­òria de la secció quarta de la Sala Penal de l’Audiència rebutja el recurs que va interposar Rodríguez Sobrino contra el seu empresonam­ent el 21 d’abril, una decisió semblant a la que es va adoptar per a l’expresiden­t Ignacio González i el seu germà Pablo.

La defensa del directiu de l’empresa colombiana Inassa –que té participac­ió majoritàri­a de Canal Extensia, filial, al seu torn, de la pública madrilenya Canal de Isabel II– al·legava en el seu recurs que si hagués volgut fugir ho hauria fet abans de ser detingut, ja que sabia que la justícia l’estava investigan­t. “Ni ho ha fet ni ho farà”, va insistir el seu advocat, que invocava l’arrelament familiar per negar intenció de fuga. A més a més, adduïa que el fins ara jutge del cas Lezo, Eloy Velasco, tenia “un clar perjudici acusatori” contra el seu client.

Desestiman­t el recurs de Rodríguez Sobrino els magistrats assenyalen l’aparició de “greus indicis” de la seva participac­ió “en conductes que podrien constituir múltiples delictes”. Segons la investigac­ió, l’imputat va col·laborar en la compra de la societat brasilera Emissão sobrevalor­ant el seu preu per “desviar cap a finalitats privades els fons públics utilitzats en una adquisició”. L’import de la compra, de 31 milions de dòlars, es va ingressar en comptes bancaris a Suïssa i el Brasil. La justícia afirma que, amb els seus “anòmals negocis” va adquirir presumptam­ent “un extens patrimoni” posat al seu nom i al de la seva filla tant dins com fora d’Espanya (Regne Unit, República Dominicana i Colòmbia).

 ?? FISCALIA GENERAL DE LA NACIÓ DE COLÒMBIA ?? Rodríguez Sobrino amagava 262.000 euros en una casa a Barranquil­la
FISCALIA GENERAL DE LA NACIÓ DE COLÒMBIA Rodríguez Sobrino amagava 262.000 euros en una casa a Barranquil­la

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain