La Vanguardia (Català)

Els autobusos de Madrid demanaran als homes que no s’eixancarri­n

- MADRID Agències

L’Empresa Municipal de Transport (EMT) de Madrid col·locarà senyals als autobusos a partir de la setmana que ve perquè els homes ocupin només la seva part del seient, sense obrir les cames, posició coneguda com a eixancarra­da o, en la seva versió anglesa, manspreadi­ng. El pictograma que s’utilitzarà mostra la figura d’un home assegut amb les cames obertes de manera que ocupa molt més espai del que li correspon als dos costats del seu seient, amb la qual cosa envaeix l’espai personal dels qui seuen a banda i banda.

La portaveu del govern municipal de Madrid, Rita Maestre, va assenyalar que moltes ciutats del món s’estan unint a aquesta demanda ciutadana, essencialm­ent femenina.

La posada en marxa d’aquest senyal, juntament amb d’altres de relatius al comportame­nt cívic en el transport públic, ha provocat polèmica, ja que el metro, dependent de la Comunitat de Madrid, de moment s’ha negat a col·locar el mateix tipus de senyal als vagons.

La nova icona anunciada per l’Ajuntament serà al costat de d’altres que assenyalen l’obligació de validar el títol de transport, la recomanaci­ó de vigilar les pertinence­s, utilitzar auriculars o no portar la motxilla a l’esquena, així com no menjar o beure a bord o no posar els peus als seients, entre altres consells de comportame­nt.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain