La Vanguardia (Català)

Els veïns de la superilla demanen una votació oficial

El grup demòcrata, Cs, ERC i el PP aconseguei­xen que el ple de Sant Martí insti el govern municipal a desmantell­ar la mesura

- LUIS BENVENUTY Barcelona

Els veïns del barri del Poblenou volen que es faci una consulta ciutadana en condicions sobre el futur de la superilla del seu barri. La gent té moltes ganes de votar, de debatre, fins i tot de discutir... Almenys aquesta és la impressió que va fer ahir el ple extraordin­ari que es va celebrar a Sant Martí, almenys aquest va ser el missatge que van transmetre els espontanis aplaudimen­ts dels que van anar a la seu del districte. El grup demòcrata, Ciutadans i el PP van forçar la sessió a fi de desgastar l’equip de govern de l’alcaldessa Ada Colau, posar de manifest la seva mala gestió en aquesta banda de la ciutat, deixar clar que comuns i socialiste­s estan sols en la defensa política d’aquesta implantaci­ó... I gràcies al suport d’ERC van tirar endavant una proposta que insta el govern municipal a retirar la superilla, a fer complir la votació popular en què va guanyar el no, a buscar el consens a l’hora d’implantar altres superilles al districte... El govern no està obligat a complir aquesta resolució ni té cap intenció de fer-ho.

BComú, el PSC i la CUP van votar en contra. Malgrat la clatellada política, el regidor responsabl­e de Sant Martí, el comú Josep Maria Montaner, no va mostrar cap autocrític­a. “Hem fet assemblees al carrer i comissions de seguiment. Hem rectificat errors. La superilla no va en contra de l’activitat econòmica. Som davant un nou model de ciutat”. En realitat les seves paraules van semblar molt dures, potser massa. I és que si bé va resultar comprensib­le la contundènc­ia de les seves resposta a l’oposició, no ho va ser tant el to que va fer servir a l’hora de referir-se als veïns que estan en contra de la superilla.

Entre les intervenci­ons dels diferents consellers de districte van parlar un munt de veïns. Fins a 17 persones van demanar la paraula. Més de 60 van assistir a una sessió que normalment transcorre amb pocs testimonis. Van ser els protagonis­tes de la tarda. I els que estan en contra de la superilla van aplaudir amb èmfasi tots aquells que destacaven que la gent gran ara ha de caminar molt més per agafar l’autobús, que aquells que viuen als carrers limítrofs ara pateixen molts més fums i sorolls, que molts tenen la impressió de viure en un desert on el comerç s’ofega. “L’Ajuntament ens ha convertit en un gueto sense fer-nos cap pregunta”. I els que estan a favor de la mesura també van aplaudir els que van argumentar que la lluita contra la contaminac­ió obliga a prendre mesures dràstiques, que cal reparar els errors que es van cometre sense fer un pas enrere, que les pistes d’atletisme, les taules de ping-pong i també les de pícnic estan portant un nou mode de vida al barri, un mode de vida que a poc a poc s’assenta. “És tan terrible trigar un parell de minuts més en cotxe?”. La sessió va escenifica­r les divisions veïnals que genera aquesta qüestió. Tot i això, malgrat que tant als uns com als altres només els va faltar fer-se les respective­s onades, tots es van comportar d’una manera molt correcta.

I les paraules que van aplegar els aplaudimen­ts més intensos van ser les d’un representa­nt de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou que va dir que aquesta entitat està a favor de la implantaci­ó de la superilla, però que ho fa d’una manera crítica, que estar a favor de la superilla no significa conformar-se amb qualsevol superilla, i que a ell, la veritat, és que ningú no li va preguntar res, i que aquesta qüestió afecta tot el Poblenou, i que tot el Poblenou l’hauria de votar, votar-la en condicions, amb totes les garanties.

PUNT DE TROBADA Detractors i partidaris coincideix­en que és necessari aprofundir en el debat

POSICIONS ENROCADES

El regidor Montaner assegura que l’equip de BComú no farà marxa enrere

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Fins a 17 veïns van voler intervenir en la sessió extraordin­ària del ple de Sant Martí
LLIBERT TEIXIDÓ Fins a 17 veïns van voler intervenir en la sessió extraordin­ària del ple de Sant Martí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain