La Vanguardia (Català)

Oliver Stone ataca la periodista que va entrevista­r Putin

-

Oliver Stone està a punt d’estrenar un documental d’entreviste­s amb Vladímir Putin, i no li ha agradat que la periodista estrella Megyn Kelly se li anticipés amb una entrevista al president de Rússia, que es va emetre diumenge passat a l’NBC com a estrena del seu programa. Stone va aprofitar una conversa amb The Washington Post, en què s’esperava que donés detalls sobre la seva sèrie, per desqualifi­car la feina de Kelly, barrejant arguments d’índole profession­al amb comentaris masclistes sobre el seu físic i la seva roba. Segons el director, Kelly “es va convertir en una metrallado­ra” davant Putin i va ser un exemple del nou periodisme dels Estats Units, que deixa poc espai als matisos.

“Penso que és atractiva i va fer preguntes dures, però no estava en situació de discutir o contradir Putin, perquè no sap gaires coses”, va dir Stone, que va assegurar que Putin sí que sabia de què parlava. També va dir que, si el líder rus havia acceptat ser també entrevista­t per Kelly, va ser perquè ella és “molt més guapa”. “Ja veig per què ho va fer. És un bell espècimen, però no estava preparada com jo. No sabia res d’empremtes digitals”, va dir Stone. I va seguir la seva diatriba: “Jo no tinc les cames ni un vestit com la Megyn”.

De la sèrie d’Oliver Stone sobre Putin han transcendi­t fragments, en què es percep l’essència del líder rus, que és entrevista­t al volant d’un cotxe, caminant per estables de cavalls a casa seva i després de jugar a hoquei. Stone li pregunta per què és tan regular en la seva feina, i ell respon: “No soc dona, o sigui que no tinc dies dolents. No pretenc insultar, és la naturalesa de les coses. Hi ha certs cicles naturals”.

Sobre la legislació russa referent a l’homosexual­itat, Putin assegura: “No hi ha restriccio­ns”. Stone insisteix: “Què faria si hagués de compartir dutxa en un submarí amb una persona homosexual?”. I Putin diu: “Preferiria no anar amb ell a la dutxa. Per què l’he de provocar? Tot i que ja ho sap, soc un mestre judoka”. / Redacció

 ?? OLIVIER ANRIGO / EFE ?? El director Oliver Stone i la periodista Megyn Kelly
OLIVIER ANRIGO / EFE El director Oliver Stone i la periodista Megyn Kelly
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain