La Vanguardia (Català)

Cosby diu que va tocar la denunciant i no va ser rebutjat

- Nova York. Correspons­al FRANCESC PEIRÓN

La veu de Bill Cosby, que no té previst declarar, ja s’ha sentit en el judici que se segueix contra ell a Pennsilvàn­ia per les seves presumptes agressions sexuals.

“Deixeu-me pensar què és el millor, potser finançar estudis”, va assegurar el carismàtic actor, segons l’enregistra­ment de la trucada que va rebre de Gianna Constand el 2005. La seva filla Andrea li acabava de confessar que, feia gairebé un any, el seu mentor l’havia drogat i violat.

La mare va reconèixer que aquest enregistra­ment es va produir després d’una altra conversa, de la qual no queda més constància que la seva paraula, en què l’acusat havia acceptat la seva culpa, de manera més o menys encoberta. “Soc un home malalt”, va explicar sota jurament Gianna que li havia dit l’actor.

A la quarta jornada de judici oral, Cosby hi va arribar acompanyat per dos col·legues, Joe Torry i Lewis Dix. A la sala es va donar a conèixer el document en què es recull la declaració davant la policia que ell va fer el gener del 2005, després de la denúncia. Va reconèixer que havia acariciat Andrea abans de donar-li unes “píndoles antial·lèrgia”. Però va insistir que ella era plenament conscient i tot va respondre que tenien una aventura.

“No vaig intentar mai una penetració, i sempre vam estar vestits”, va afirmar. La Fiscalia va creure que no tenia prou pistes. El cas es va reobrir quan es va saber que, en un plet civil, el pare d’Amèrica va acceptar que va drogar dones per beneficiar-se’n sexualment. Amb 79 anys, Cosby es juga acabar els seus dies a la presó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain