La Vanguardia (Català)

Hosszú i les Campbell: un minimundia­l

- Barcelona

Estaven contents ahir, a l’antiga fàbrica Damm. La natació catalana presentava el trofeu Ciutat de Barcelona. I els papers que circulaven entre la concurrènc­ia tenien molt bona pinta: s’hi llegia que a la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu hi haurà una desena de medalliste­s olímpics la setmana que ve, dimarts i dimecres.

“Serà un minimundia­l”, va dir Enric Bertran, president de la Federació Catalana de Natació, que va subratllar una altra dada: fa 25 anys dels Jocs de Barcelona’92. “Aquesta és una cita especial”, va dir Bertran, que va afegir una última dada: “Barcelona és una de les grans capitals mundials de la natació. Per algun motiu hem tingut dos Mundials: el del 2003 i el del 2013”. Que és un minimundia­l no ho dubta ningú. Els organitzad­ors han confirmat la presència de Katinka Hosszú, les germanes Campbell (Cate i Bronte), Kyle Chalmers, Sarah Sjöström, László Cseh, Mack Horton i els grans valors de la natació espanyola: Mireia Belmonte i Jessica Vall.

“Més que un minimundia­l jo diria que aquests seran gairebé uns Jocs Olímpics”, va dir Marta González (22), un altre referent de la natació al nostre país. “Poques vegades pots nedar al costat de plusmarqui­stes mundials. I jo tindré l’oportunita­t de fer-ho”, va dir.

El Ciutat de Barcelona és la segona estació del Mare Nostrum. En total, són tres escenaris. Aquest cap de setmana hi haurà curses a Mònaco, i el que ve, a Canet de Rosselló. El guanyador per punts del Mare Nostrum s’emporta 7.000 euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain