La Vanguardia (Català)

Els Warriors acaricien l’anell i la perfecció després de col·locar el 3-0 a la final

- Barcelona

LeBron James va anotar 39 punts i va estar magnífic. En els gairebé 46 minuts que va disputar, el seu equip va presentar un balanç de +7. El problema és que en els poc més de dos minuts que va estar a la banqueta els Golden State Warriors van manar per 12 punts. Una dada sensaciona­l dins d’un partit espectacul­ar, el tercer del playoff final de l’NBA. Un matx en què els Warriors van vèncer per 113-118 els Cleveland Cavaliers. D’aquesta manera manen per 3-0 a la sèrie i s’han col·locat a una victòria del seu segon anell en tres anys i d’aconseguir la perfecció, és a dir, aconseguir el títol guanyant tots els matxs a les eliminatòr­ies. És una cosa que no ha fet mai ningú a la lliga i que tindran oportunita­t de firmar aquesta nit (tres de la matinada a Espanya). De moment els Warriors van 15-0 en els playoffs, la millor ratxa de sempre en els grans campionats dels Estats Units.

El partit jugat a Cleveland va ser el més disputat fins al moment a la final. De fet Golden State va acabar amb un parcial definitiu de 0-11, perquè anava perdent de sis. Un triple de Kevin Durant per sobre de LeBron James faltant 45 segons va posar davant els Warriors per primera vegada des del tercer quart. Ja no perdrien el comandamen­t. “He jugat contra grans equips en la meva carrera però mai davant un rival amb tant de poder ofensiu”, va reconèixer James.

I és que la temporada passada Golden State tenia dos factors desequilib­rants (Curry i Thompson) i ara disposa de tres, amb el factor Durant com a clau fins al moment. Per a desgràcia dels Cavaliers el trio va estar de traca i mocador (31 punts Durant, 30 Thompson i 26 Curry). A James només el va secundar Irving (38).

Golden State va anotar 12 punts més en els menys de tres minuts que va descansar LeBron James

L’any passat els Cavaliers van capgirar un 3-1. Ara el repte és més gran, sobretot tenint en compte que els Warriors estan avisats i que poden recórrer a Durant. “Ens aporta moltes coses. Saps que quan té la pilota en un moment important marcarà la diferència i ho farà de manera senzilla”, elogia Curry. La seva qualitat i la seva ambició, atès que no ha guanyat mai el títol, han enriquit el joc coral d’uns Warriors que han fet de la punteria la seva raó de ser (un total de 16 triples). Després de superar alguns petits desajustos al principi de la temporada, sembla que l’aposta de Golden State acabarà arribant a bon port. Estan aplicant la lògica.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain