La Vanguardia (Català)

La banca italiana estudia rescatar dues entitats

- Redacció

Després de la intervenci­ó i venda del Popular al Santander, que no ha suposat l’aportació de capital públic, el focus dels mercats deixa Espanya i torna a Itàlia, on l’Estat acaba de posar fons per salvar el sienès Monte dei Paschi. La banca d’aquest país estudia aportar 1.200 milions d’euros al rescat de les dues entitats financeres en crisi, Popolare di Vicenza i Veneto Banca, segons van informar ahir a Reuters fonts familiarit­zades amb l’assumpte.

El Govern italià planeja dirigir l’operació, però les autoritats de la competènci­a de la Unió Europea han sol·licitat també una injecció de capital privat com a condició per aprovar que aconseguei­xi recursos públics. Aquests dos bancs regionals necessiten un total de 6.400 milions d’euros per tirar endavant. Per salvar Monte dei Paschi, l’Estat va injectar-hi ajuts, s’han posat actius a la venda i s’han aplicat quitaments a creditors.

La banca italiana, que ja ha injectat 3.400 milions d’euros en els dos rivals més petits, deia fins ara que no hi aportaria més fons. Tot i això, una font va explicar ahir que era conscient que una liquidació de les dues entitats de la regió del Vèneto seria molt més costosa per al sector. En aquest cas, els bancs més sans haurien d’aportar més diners per al fons de protecció dels dipositant­s.

El pla compta amb el suport d’alguns dels principals bancs italians, però la participac­ió de tot el sistema bancari es considera essencial, va dir la font a l’agència. Cada banc hi participar­ia en funció del volum dels seus dipòsits.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain