La Vanguardia (Català)

Els canvis de la CNMC, al Consell de Ministres

- Redacció

El ministre d’Economia, Luis de Guindos, presenta avui al Consell de Ministres la proposta per renovar el consell de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a. L’organisme de competènci­a ha de substituir diversos consellers en finalitzar el seu mandat, que es renova cada quatre anys. La proposta del ministre inclou el cessament de les seves funcions del canari Diego Rodríguez i d’Eduardo García Matilla, que seran substituït­s per Mariano Bacigalupo, pròxim al PSOE, i Pilar Canedo, proposada per Ciutadans. També es presenta la renovació de María Ortiz, de perfil tècnic i pròxima al PP, present en el consell en l’últim mandat.

Després de la proposta al Consell de Ministres, els nomenament­s han de ser ratificats per la comissió d’Economia, per rebre la posterior aprovació definitiva del Consell de Ministres i fer-ne la consegüent publicació al Butlletí Oficial de l’Estat.

El consell de la CNMC està integrat per dotze membres i actualment està presidit pel catedràtic d’Economia de la Uned José María Marín Quemada, anteriorme­nt conseller del Banc d’Espanya. La CNMC es va crear el 2013 a partir de la integració de diversos organismes reguladors: Comissió Nacional de la Competènci­a, Comissió Nacional d’Energia, Comissió del Mercat de les Telecomuni­cacions, Comissió Nacional del Sector Postal, Consell Estatal de Mitjans Audiovisua­ls i Comitè de Regulació Ferroviàri­a i Aeroportuà­ria. L’organisme, que ha de garantir el correcte funcioname­nt dels mercats i té poder sancionado­r, està sotmès a control parlamenta­ri.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain