La Vanguardia (Català)

Escorcoll de naus a Badalona en el marc de l’operació Dragó

- Agències

L’Agència Tributària va desplegar ahir una operació contra l’economia submergida i el frau fiscal en importacio­ns, distribuci­ó i venda de productes procedents de la Xina amb l’escorcoll de 61 naus en polígons i inspeccion­s en 66 societats. Hisenda detalla que la denominada operació Dragó ha comportat l’escorcoll de polígons que considera claus per a la introducci­ó a Espanya de mercaderia procedent d’Àsia, com Cobo Calleja (Fuenlabrad­a, Madrid), El Carrús (Elx, Alacant) i Badalona Sud (Barcelona), entre d’altres.

De les 61 naus, tretze són a Catalunya, onze a Andalusia, vuit a Madrid i deu a la Comunitat Valenciana. En aquests polígons es distribuei­xen més del 50% de totes les mercaderie­s que entren a Espanya procedents de la Xina en segments com el tèxtil, calçat, joguines, petit parament i papereria, entre d’altres. L’operació és el resultat d’inspeccion­s i investigac­ions efectuades en els últims anys, dels esquemes d’activitat en ‘B’ que realitza el sector. El dispositiu d’entrada i escorcoll –que es va prolongar durant tot el dia d’ahir– va comptar amb la participac­ió de més de 370 funcionari­s.

L’Agència Tributària explica que les societats afectades per l’operació declaraven uns marges d’explotació (beneficis sobre xifra de negocis) de tot just l’1,7% de mitjana, 20 vegades inferiors als estimats per al conjunt del sector.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain