La Vanguardia (Català)

Jessica Alba

ACTRIU

- BARCELONA Agències

La companyia de l’actriu Jessica Alba, Honest Company, ha estat multada amb 1,55 milions de dòlars per vendre productes suposadame­nt lliures de lauril sulfat sòdic, una substància que en realitat sí que tenien.

Honest Company, l’empresa de Jessica Alba dedicada a articles orgànics, haurà de desemborsa­r 1,55 milions de dòlars, uns 1,3 milions d’euros, en concepte d’indemnitza­ció. Molts clients van demandar l’any passat aquesta marca perquè els productes de neteja i sabons contenien productes químics, tot i que Honest Company assegurava que cap dels seus productes contenien components tòxics. Concretame­nt, la companyia va comerciali­tzar productes lliures de lauril sulfat sòdic (SLS), un component que es troba a la majoria de productes de neteja i que si s’utilitza en grans concentrac­ions pot provocar borradures. Pel que sembla, aquesta substància es trobava en el compost substitut que la marca utilitzava als seus productes. Segons un reportatge de The Wall Street Journal del març del 2016, proves de dos laboratori­s independen­ts van confirmar la presència de l’SLS en el detergent marca Honest. Però l’empresa de Jessica Alba ho va negar i va criticar l’“objectiu de perjudicar la seva reputació”.

De fet, la companyia –l’èxit de la qual va portar l’actriu Jessica Alba a la portada de la revista Forbes– continua negant que els seus productes continguin aquest producte. “Neguem enèrgicame­nt totes les al·legacions de la demanda, específica­ment que els nostres productes de neteja continguin SLS. En qualsevol cas, atès el fet que el litigi es podria convertir en un procés llarg i car, hem arribat a aquest acord per limitar els costos i el focus d’atenció sobre el nostre negoci”, diu el comunicat emès per Honest Company i publicat al Daily Mail.

L’empresa està d’acord a pagar els consumidor­s que se senten estafats, ja sigui mitjançant una compensaci­ó econòmica de 50 dòlars (44 euros) o en crèdits de compra en línia per al seu web. Tots els xecs que no siguin reclamats es donaran a la Dermatolog­y Foundation, un centre que investiga sobre la pell. Honest Company, valorada en 1.000 milions de dòlars, ha afirmat que ha reformulat els productes per abordar el problema i ha informat del llançament d’un producte de neteja amb nova tecnologia per anunciar-ne l’eficàcia.

Dos laboratori­s han confirmat que el detergent conté components tòxics i no és del tot orgànic

 ??  ??
 ?? FAMEFLYNET PICTURES / GTRES ?? Jessica Alba comprant en un supermerca­t amb les seves filles Honor (9) i Haven (5)
FAMEFLYNET PICTURES / GTRES Jessica Alba comprant en un supermerca­t amb les seves filles Honor (9) i Haven (5)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain