La Vanguardia (Català)

Cita a L’Atlàntida

Vinicio Capossela i Cabo San Roque obriran la 29a edició

- Barcelona

El director del Mercat de Música Viva de Vic, Marc Lloret, presenta el programa de la pròxima edició, que tindrà Itàlia com a país convidat i en la qual no faltaran la presència de nous grups emergents, bandes consolidad­es i artistes de renom internacio­nal.

La 29a edició del Mercat de Música Viva de Vic tindrà Itàlia com a país convidat. Així ho va explicar el seu director, Marc Lloret, durant la presentaci­ó del programa, en què no faltaran la presència de nous grups emergents, bandes consolidad­es i artistes de renom internacio­nal entre el 13 i el 17 de setembre. El tret de sortida a una edició que tindrà una vintena d’estrenes el donarà l’italià Vinicio Capossela, que repassarà cançons dels seus 25 anys de carrera amb els catalans Cabo San Roque, a L’Atlàntida.

El fet que més d’una quarta part de la programaci­ó correspong­ui a artistes estrangers és una aposta clara dels organitzad­ors. “Posem especialme­nt l’accent al mercat exterior i a fer una proposta àmplia i desacomple­xada”, diu Lloret. Hi actuaran músics de més de 10 països. La presència destacada d’Itàlia es deu a les jornades profession­als que van fer els organitzad­ors per conèixer el mercat musical italià. “Considerem que va ser molt útil conèixer el mercat italià tant per a artistes amb projecció com per a grups catalans consolidat­s. És un mercat que mira molt cap aquí i creiem que podria ser molt interessan­t portar-los”, afirma Lloret.

La resta de la programaci­ó la conformen un 50% de grups i músics catalans com ara Txarango, Doctor Prats, Muchachito Bombo Infierno, Dani Nel·lo o La Iaia, i el 25% restant correspone­n a col·lectius d’altres comunitats com ara Alberto Montero, Guadi Galego o Zoo. Entre els artistes internacio­nals més destacats hi ha The Ephemerals, Bruno Belissimo, Espanya Circ

El festival prepara una vintena d’estrenes de totes les altituds musicals: més del 25% són estrangers

Est, Albert af Ekestam, La Vida Bohème o The Unfinished Sympathy, entre d’altres.

Els escenaris de l’edició d’aquest any seran les places Major, Sucre i Màrtirs, amb programaci­ó gratuïta, i les sales i escenaris integrats dins del teatre L’Atlàntida, amb entrada de pagament. Els dies laborals del festival estaran dedicats al món profession­al i de contractac­ió, i deixaran per al cap de setmana les actuacions de més renom i que es preveuen més multitudin­àries. El preu de l’entrada per a tots els concerts serà de 3 euros, excepte els del dia 13, en què l’entrada serà gratuïta.

 ?? ALEJANDRO GARCIA / EFE ?? Cabo San Roque en una de les seves actuacions
ALEJANDRO GARCIA / EFE Cabo San Roque en una de les seves actuacions

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain