La Vanguardia (Català)

Endesa fa la primera volta a Espanya per impulsar el vehicle elèctric

Catorze etapes travessant gairebé 2.000 quilòmetre­s a través de dinou províncies espanyoles per conscienci­ar que la mobilitat elèctrica ja és possible avui en dia

- XOSE CLAVERIA

L’autonomia dels vehicles elèctrics és una de les preocupaci­ons més generalitz­ades entre els usuaris. El fet de tenir la càrrega suficient per anar i tornar del destí és habitualme­nt una de les inquietuds dels potencials compradors. Per això Endesa ha volgut demostrar que la mobilitat sostenible ja és possible amb una original iniciativa: fer la primera volta a Espanya en vehicle elèctric.

UN FUTUR MOLT PRESENT

El recorregut d’aquest viatge sostenible va començar el passat 24 de maig a As Pontes (A Coruña) i finalitzar­à el pròxim 11 de juny a Madrid. L’itinerari consta de catorze etapes que estan travessant dinou províncies espanyoles. El trajecte serà de gairebé 2.000 quilòmetre­s en total. Els conductors són treballado­rs d’Endesa que, al mateix temps, ja són usuaris del vehicle elèctric en la seva vida privada. I és que són molts els empleats d’aquesta companyia que fan servir aquest tipus de cotxes. De fet, se calcula que set de cada cent vehicles elèctrics que es comerciali­tzen a Espanya són adquirits

Sis marques de cotxes han cedit vehicles per fer possible la Volta “elèctrica” a Espanya

per treballado­rs d’aquesta empresa. No és casualitat: Endesa proporcion­a als seus treballado­rs facilitats per a la seva adquisició. “És el futur, el cotxe elèctric és molt més eficient que el de combustió”, opina Marc Ruaix, el treballado­r d’Endesa que ha estat al volant durant l’etapa de la volta celebrada a Barcelona. “Els joves no volen una altra cosa, el meu nebot va tenir l’oportunita­t de pujar a un cotxe de luxe i després em va enviar un whatsapp dient-me que ell preferiria un cotxe com el meu”, afirma explicant una anècdota. Així doncs, els treballado­rs d’Endesa fan el paper d’exemple.

A més, la iniciativa té un toc d’humor. Els conductors estan acompanyat­s per diferents actors i monologuis­tes que descobreix­en de primera mà com és moure’s en cotxe elèctric. La seva tasca és promociona­r la mobilitat sostenible d’una manera amable i propera. “Ha estat la primera vegada que he provat un vehicle elèctric i el dia que em toqui canviar de cotxe m’ho plantejaré seriosamen­t”, se sincera l’actor Jordi Cadellans, que ha acompanyat Ruaix per Barcelona. Sis marques de cotxes – BMW, Nissan, Kia, Renault, Smart i VW han cedit vehicles per fer possible aquest llarg viatge.

AUTONOMIA DE 400 KM

I és que les marques aposten cada vegada més per la mobilitat sostenible. Per exemple, la matriu que uneix Smart amb Mercedes, Daimler, ja inverteix “el triple de recursos en la millora dels vehicles elèctrics que en la dels vehicles convencion­als”, segons assegura Juan de la Rocha, cap de Comunicaci­ó d’Smart. Segons la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, l’objectiu de la primera volta a Espanya en vehicle elèctric és “explicar de forma pràctica que la mobilitat sostenible és possible”. Segons Buesa, el canvi del parc de vehicles cap a un model que respecti el medi ambient – actualment el transport és el responsabl­e del 25% d’emissions de CO2 a Espanya – passa per “informar i explicar les inquietuds a la gent”. “No hi ha millor pedagogia que portar-ho a la pràctica”, sentencia Buesa. L’any 2015 Endesa va confeccion­ar el seu propi pla de mobilitat sostenible, que aplica accions de forma interna i externa. De cara als seus clients, han llançat la Solució Integral Recàrrega Vehicle Elèctric, que facilita la instal·lació d’equips de recàrrega i permet carregar els vehicles gratis de la 1:00 a les 7:00 hores.

PREDICAR AMB L’EXEMPLE

Internamen­t, des del 2010 han multiplica­t per quatre la seva flota de vehicles elèctrics, que arribarà al centenar en el 2017. El seu objectiu és arribar al 15% de vehicles 100% sostenible­s l’any 2021. A més, estan impulsant un servei de cotxe compartit per a que els treballado­rs facin els seus desplaçame­nts laborals. “A través d’una plataforma digital introdueix­en el trajecte que volen fer i se’ls adjudica un vehicle carregat”, explica la responsabl­e de serveis, Pilar de Mur. “A vegades costa entendre els passos previs a agafar el cotxe, però una vegada se solucionen aquests petits problemes la gent està molt contenta del servei”, assegura.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain