La Vanguardia (Català)

El final de la prioritat del cognom patern, el 2018

- Efe

El ple del Senat donarà el vistiplau la setmana que ve que el 30 de juny del 2018 entri en vigor la llei que estableix el final de la prevalença del cognom patern a l’hora d’inscriure un fill nounat, quan no hi ha acord entre els progenitor­s. Així ho han confirmat a Efe fonts del PP, el PSOE i Podem, entre altres grups al Senat, que aprovaran en el ple de la Cambra Alta de la setmana que ve una esmena que van consensuar en comissió en aquest sentit i que preval sobre una altra d’anterior presentada pels populars que demanaven que entrés en vigor el juny del 2019. Al principi, la reforma de la llei del Registre Civil del 2011 estava prevista que es comencés a aplicar el pròxim 30 de juny, però els populars van presentar una esmena perquè se’n prorrogués la implementa­ció fins a dos anys.

El grup popular al Senat va argumentar la pròrroga per la “complexita­t i el canvi absolut respecte al model anterior del Registre Civil”. Aquest canvi, segons el seu parer, comportava necessària­ment “un període d’implementa­ció força llarg, tant des del punt de vista estructura­l i organitzat­iu, als efectes de mitjans materials, provisió de places i formació de personal, així com des del punt de vista tecnològic”.

Finalment, la majoria de grups s’han posat d’acord per substituir aquesta esmena per una altra que han consensuat perquè no fos el 2019 sinó el 2018 quan entri en vigor, un text al qual donaran suport dimarts vinent o dimecres quan aprovin aquesta esmena inclosa en una proposició de llei de jurisdicci­ó voluntària, però que afecta en últim terme la llei del Registre Civil.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain