La Vanguardia (Català)

La dona de Calella obligada a conviure amb els ocupes s’enfronta a una multa

- Calella

Aurora Rodríguez, la dona de Calella que des del novembre passat pateix l’ocupació del seu habitatge per part dels seus inquilins, un matrimoni magribí i un home guineà que es neguen a abandonar les seves habitacion­s després de concloure el contracte d’un any que havien subscrit, ara s’enfronta a un altre procés judicial segons el qual el fiscal demana que se li imposi una sanció de 150 euros.

La dona, sotmesa a constants vexacions i agressions, manté diverses denúncies creuades amb els seus violents inquilins. En una descriu que es va barallar amb la dona marroquina, que l’amenaça constantme­nt, mentre el seu marit gravava l’escena de la provocació. L’Aurora va reaccionar amb diverses manotades per treure’s la dona de sobre, fet que el matrimoni va aprofitar per denunciar-la per agressió. Durant el judici, que es va celebrar dimecres a Arenys de Mar i en què el marit de la presumpta víctima va actuar com a testimoni, el fiscal va ignorar la situació de desemparam­ent de la propietàri­a, l’ocupació violenta de què és objecte casa seva i demana que se la condemni a una falta per agressions que li suposaria una multa de 150 euros.

L’Aurora lamenta que, a més d’estar sotmesa a tanta pressió per uns ocupes que es neguen a abandonar casa seva, la vexen, la insulten i l’amenacen constantme­nt, hagi de pagar una multa que li imposarà una justícia que, tot i això, no avança amb els desnonamen­ts tramitats als mateixos jutjats.

La dona, convalesce­nt d’una operació per extirpar-li un tumor al cervell, va haver de deixar la seva feina de psicopedag­oga, raó per la qual ara només té feines esporàdiqu­es cuidant persones grans, per les quals amb prou feines percep 500 euros al mes. Paral·lelament, els tràmits de desnonamen­t que ha iniciat davant els jutjats, segons detalla, “costen 1.500 euros cadascun”. I per si no n’hi hagués prou, ha de fer front a una hipoteca i continuar pagant la despesa que suposa el consum de quatre persones en un pis.

Des que la situació de l’Aurora es va donar a conèixer a través de Ràdio Calella i La Vanguardia, molts mitjans de comunicaci­ó s’han interessat pel cas. Però al pis no ha canviat res ja que els seus ocupes mantenen el mateix comportame­nt. Explica que no pot caminar lliurement per casa: “Em barren el pas i no em deixen ni anar al lavabo, amaguen els fogons de la cuina perquè no pugui cuinar”, i està sotmesa a contínues vexacions i insults. Si reacciona a les provocacio­ns empenyent els seus assetjador­s, aquests –“molt ben assessorat­s”, recorda– la denuncien per agressió.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain