La Vanguardia (Català)

Relleu a l’alcaldia de Castelldef­els, que passa a mans del PSC

- JOSE POLO Castelldef­els

Relleu a l’alcaldia de Castelldef­els. L’actual primera tinenta d’alcalde i regidora de Presidènci­a i Comunicaci­ó, Maria Miranda (PSC), recollirà el testimoni de qui ha estat alcaldessa els dos últims anys, Candela López (Movem Castelldef­els), després de la celebració, avui, d’un ple municipal extraordin­ari.

Aquest canvi és fruit de l’acord de govern entre Movem (formació que uneix ICV amb altres partits), PSC, ERC i Castelldef­els Sí Pot (marca local de Podem). Un govern municipal que durant el mes de gener passat es va convertir en pentaparti­t, ja que va sumar, també, els dos regidors del PDECat.

En aquesta ciutat de 64.892 habitants, després de les últimes eleccions municipals, aquests partits es van unir per arrabassar l’alcaldia a Manuel Reyes (PP), que havia estat el candidat més votat aconseguin­t el doble de regidors que la segona formació amb més suports –i alcalde entre 2011 i 2015–. Aleshores, tan sols 59 vots van separar a la segona força, el PSC, de la tercera, Movem. Per aquest motiu es va acordar un repartimen­t d’alcaldia: dos anys per a cada cap de llista, que avui es farà efectiu malgrat els oferiments de pacte per part del PP al PSC.

Després de convertir-se en la primera alcaldessa de la història de Castelldef­els, López es mostra satisfeta: “Hem incrementa­t la inversió pública i hem posat a l’accent en les polítiques socials”, destaca l’ecosociali­sta. Entre

El canvi és fruit d’un acord entre cinc partits que va arrabassar l’alcaldia al Partit Popular

altres iniciative­s, la que a partir d’avui exercirà el càrrec que fins ara tenia Miranda ha impulsat la gestió directa del servei de neteja.

En una altra població del Baix Llobregat, el Papiol, també es produirà un altre relleu d’alcaldia fruit d’un acord. En aquest cas serà dilluns: Jordi Bou (PDECat) substituir­à Joan Borràs (ERC).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain