La Vanguardia (Català)

La moda recorre a Instagram

La ‘influencer’ Ruba Zai, amb el seu hijab, conquereix les xarxes i Dolce & Gabbana

- MARGARITA PUIG Barcelona .

Quan Ruba Zai penja una foto a Instagram amb la seva marca preferida, que és Dolce & Gabbana (ja sigui lluint un dels seus hijab o unes ulleres tipus màscara, o totes dues coses alhora), el resultat és immediat. Espectacul­ar... per a la firma de moda, esclar. En qüestió de minuts pot arribar a sumar 100.000 visualitza­cions, provocar més de 200 comentaris i, el més important, que altres millennial­s amb la seva mateixa capacitat econòmica esgotin en qüestió de dies el producte a la botiga. Aquesta és la raó per la qual Stefano i Domenico Gabbana han decidit que aquesta blogaire de 23 anys, d’origen afganès i nascuda a Rotterdam, es converteix­i en la nova ambaixador­a de la seva moda enfocada al món àrab. I el que és encara més nou, la primera influencer contractad­a com a imatge de la marca.

La parella (profession­al, abans també sentimenta­l) de dissenyado­rs continua impulsant d’aquesta manera la seva política de contractac­ió dels millennial­s amb més èxit a les xarxes i sobretot la seva col·lecció de l’anomenada moda

modesta, és a dir, la que se centra en hijabs (vel islàmic que cobreix coll i cap) i abaies (túnica fins als turmells) per a les més fashionist­es.

És evident que aquest mercat és cada vegada més important per a les marques. El descobrime­nt de l’enorme interès que la moda exerceix en les dones àrabs benestants va permetre a Dolce & Gabbana obrir el que probableme­nt ara és el seu segment de mercat més poderós i, de passada, animar altres marques com ara Nike a vestir qualsevol moment del dia de les dones que no estan disposades a renunciar a la vestimenta tradiciona­l àrab. Per això no es van centrar únicament a oferir col·leccions per a celebracio­ns concretes com el Ramadà (cosa que havien fet des de firmes low cost com ara Uniqlo, H&M, Mango i per descomptat Zara, a altres de més exclusives com ara Oscar de la Renta), sinó que van apostar per una línia extensa i disponible tot l’any. Amb una àmplia oferta d’aquestes dues peces principals, però també de xadors, abaies, burques i burquinis... No hi ha moment del dia que quedi sense el seu punt de moda.

Amb el seu mediàtic fitxatge, Ruba Zai ha vist disparar encara més la seva influència entre els qui defensen la moda modesta. Fins ahir, aquesta jove que va ser nominada l’any 2014 per al concurs de miss Món musulmà, tenia més d’un milió de seguidors a Instagram. Avui es veurà fins on pot arribar aquesta associació no tan inesperada.

La raó del seu èxit? Fa només tres mesos va obrir el seu canal de YouTube amb un propòsit molt clar: posar de moda el vel entre les joves. Va aconseguir en un temps rècord milers de seguidors i això li va permetre debutar amb la mateixa sort a Instagram. Llavors hi va haver el miracle. “Em vaig adonar que Stefano Gabbana em seguia a Instagram. Vaig pensar que no era

La firma italiana fitxa per primera vegada una youtubera per protagonit­zar una de les seves campanyes

el real, però quan vaig entrar al seu perfil i vaig veure que tenia la marca de verificaci­ó blava darrera del seu nom va ser un xoc”, explica Ruba Zai sobre el seu primer contacte amb la firma italiana, que va prosseguir el dia en què va rebre un missatge directe de Dolce & Gabbana en què li proposaven la seva col·laboració.

El que al començamen­t només havia de ser una acció per a la campanya del Ramadà 2017 s’ha convertit en una història d’amor de Zai amb el duo de dissenyado­rs italians. Tan convençuts estan del seu potencial que l’han convertida en la imatge principal per a aquesta nova campanya que es va fotografia­r a Marràqueix, tot i que a ella, que sap molt bé el que vol, li hauria agradat més haver-la emmarcat a Abu Dhabi o Dubai.

 ??  ?? Ruba Zai en una de les fotos de la campanya per a Dolce & Gabbana
Ruba Zai en una de les fotos de la campanya per a Dolce & Gabbana
 ?? . ?? Halima Aden, per a Kanye West
. Halima Aden, per a Kanye West
 ??  ?? Mariah Idrissi va ser imatge d’H&M
Mariah Idrissi va ser imatge d’H&M
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain