La Vanguardia (Català)

La dona violada per Roman Polanski demana que es tanqui el cas

-

Quaranta anys després d’haver estat violada quan en tenia 13 per Roman Polanski, Samantha Geimer va anar ahir a un jutjat de Los Angeles per demanar el tancament del cas. “Va prendre la decisió d’anar-hi amb el seu marit perquè està cansada que aquest afer duri tant de temps. Ella vol que tot això s’acabi”, va afirmar l’advocat del cineasta, Harland Braun.

Geimer ha dit reiteradam­ent que perdonava Polanski i argumenta que ja ha complert condemna pel delicte del 1977, de manera que és una incògnita fins a quin punt la seva petició serà tinguda en compte pel jutge. Ella ja va escriure una dura carta contra la fiscal general de Los Angeles i els seus ajudants, que han mantingut amb fermesa el cas contra Polanski. “Els casos de famosos no haurien de ser utilitzats per algú com vostès, que només busquen fama i promoció. Vostès i els que els van precedir mai em van protegir, i m’han tractat amb menyspreu, utilitzant un crim comès contra mi per fer avançar les seves carreres”, va escriure.

El 1977 Polanski va reconèixer haver tingut relacions sexuals amb la menor Gemier. Després de 48 dies a la presó, va sortir en llibertat provisiona­l arran d’un un pacte judicial, però amb la sospita que el jutge no ho respectari­a i li aplicaria una dura condemna, va fugir il·legalment dels Estats Units per refugiar-se al seu país de naixement, França. / Agències

 ?? DAMIAN DOVARGANES / AP ?? Geimer ahir a Los Angeles
DAMIAN DOVARGANES / AP Geimer ahir a Los Angeles

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain