La Vanguardia (Català)

10 eines impulsades per l’Agència de Transparèn­cia

-

1 CONSELL ASSESSOR DE TRANSPARÈN­CIA METROPOLIT­ANA. Format per experts en els àmbits de la transparèn­cia, l’ètica pública, el dret administra­tiu, la gobernança democràtic­a i la gestió de la informació, el Consell és l’òrgan de suport tecnicojur­ídic.

2

FORMACIÓ. Per mitjà de l’Aula de Transparèn­cia, l’Agència també ofereix un programa de formació adreçat a directius i treballado­rs públics sobre transparèn­cia i bon govern. A més, organitza els seminaris de treball Diàlegs de Transparèn­cia.

3 ENLLAÇOS DE TRANSPARÈN­CIA. Xarxa de persones referents de cadascuna de les àrees de gestió de l’AMB, de les seves entitats vinculades i de les empreses prestadore­s de serveis públics, responsabl­es de la implementa­ció de les obligacion­s de transparèn­cia.

4 CLÀUSULA D’INDEMNITAT. Mecanisme que protegeix els treballado­rs públics que comuniquin males praxis. L’Agència, en conèixer possibles irregulari­tats o disfuncion­s, posa en marxa una investigac­ió i ha de formular recomanaci­ons.

5

PROGRAMA DEMÈTER.

Ha obtingut el segell de les Nacions Unides i pretén fomentar la igualtat entre homes i dones, per exemple, fent visible la bretxa salarial i la presència en cada nivell de l’àmbit laboral o l’accés de les dones als alts càrrecs.

6

PORTAL DE TRANSPARÈN­CIA. Web en què s’aboquen tots els continguts que han de ser objecte de publicitat activa. Per mitjà d’aquesta eina, els ciutadans poden accedir a la informació pública, elaborada per l’Administra­ció o per entitats vinculades.

7

‘LUX’ / TRANSPARÈN­CIA

METROPOLIT­ANA. Revista semestral especialit­zada en l’àmbit de la transparèn­cia i el bon govern. Aquesta publicació, editada en diversos idiomes, té una vocació humanista i l’objectiu de fomentar i difondre el bon govern. 8

PROGRAMA DE SUBVENCION­S ALS MUNICIPIS. L’Agència de Transparèn­cia pretén fomentar les iniciative­s locals de transparèn­cia amb una línia de subvencion­s als ajuntament­s metropolit­ans per reforçar la coordinaci­ó en transparèn­cia i bon govern.

9

CLÀUSULES DE TRANSPARÈN­CIA EN LA CONTRACTAC­IÓ. Des del mes de gener, l’AMB ha incorporat, obligatòri­ament, clàusules de transparèn­cia als expedients de contractac­ió de totes les empreses adjudicatà­ries de qualsevol contracte de l’AMB. 10

AVALUACIÓ DE LA TRANSPARÈN­CIA. L’Agència de Transparèn­cia ha signat convenis amb centres d’investigac­ió universita­ris per impulsar la definició d’indicadors de procés i de resultats per avaluar les polítiques de transparèn­cia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain