La Vanguardia (Català)

Halep-Ostapenko, la final inèdita

- A. BELLOSTAS París. Enviat especial

Totes les jugadores del quadre femení tenien clar que l’absència de Serena Williams obria un escenari impensable en el camí cap al títol. Les beneficiad­es per debutar com a campiones han estat Simona Halep, que busca convertir-se en la primera romanesa que aconseguei­x el títol des de Virginia Ruzici el 1978, i Jelena Ostapenko, la primera jugadora que no és cap de sèrie que arriba a la final d’ençà que Mima Jausovec ho va fer el 1983 per perdre contra una de les millors tennistes d’aquell moment, Chris Evert.

La deixeble d’Anabel Medina des de fa un mes –el 2015 van tenir els primers contactes, que es van reprendre a finals de la temporada passada a la gira asiàtica– és la primera letona que arriba a l’últim partit a Roland Garros. Encara que Ostapenko no és favorita, Medina, que ha fet petits retocs en el seu joc, sap que l’ambició de Jelena “no té límits. És molt bona i, a més, s’ho creu”. Per vèncer haurà de superar la resistènci­a d’una rival 14 centímetre­s més baixa, però d’una fortalesa mental impression­ant. En la semifinal contra Pliskova, Halep només va cometre 14 errors no forçats en dues hores de partit. Ostapenko, per la seva part, ha mostrat també un caràcter indòmit aquests dies. A l’enfrontame­nt de dijous contra la suïssa Bacsinzky va guanyar vuit punts de trencament –n’acumula 39 en aquesta edició del torneig, més que ningú–, la qual cosa demostra la seva capacitat per superar adversitat­s.

No ha guanyat mai un títol i té 20 anys. Halep (25) ja n’acumula 15 en el circuit de la WTA, però cap Grand Slam. El 2014 va ser finalista a Roland Garros, però Xaràpova, que no ha rebut la invitació per competir després de la seva sanció per consum de meldoni, la va superar en tres sets. “Està a punt”, conclou Ruzici, que en l’actualitat és la seva agent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain