La Vanguardia (Català)

El relleu mixt en atletisme, gran novetat per a Tòquio 2020

-

Un relleu mixt 4x400 m en atletisme i el bàsquet 3x3 apareixen entre les novetats més destacades per als pròxims Jocs Olímpics d’estiu, els de Tòquio 2020.

El Comitè Olímpic Internacio­nal (COI) va anunciar ahir la incorporac­ió de totes dues discipline­s. Són dues novetats entre quinze. El COI també ha programat un triatló mixt, una prova de BMX estil lliure i una altra prova per equips mixtos en tir amb arc. Entre altres sorpreses, Tòquio 2020 també augmentarà la llista de proves femenines en boxa, piragüisme i rem, i assistirà a un relleu mixt 4x100 estils en natació, una prova per equips mixtos en judo i el madison per a homes i dones en ciclisme en pista.

“Hem fet un gran pas cap a la igualtat entre homes i dones. I l’hem fet a través d’un programa que també incorpora noves modalitats de discipline­s joves i urbanes”, va dir Kit McConnell, director esportiu del COI, ahir a Lausana, escenari de la reunió del comitè executiu del màxim organisme olímpic.

Abans de l’anunci d’ahir, el COI ja havia comunicat la introducci­ó a Tòquio de cinc nous esports: karate, surf, escalada, skateboard i beisbol/softbol. En total, el nombre de proves a Tòquio arribarà a les 321, davant les 306 que s’havien disputat a Rio 2016 i les 302 dels Jocs de Londres 2012.

En l’edició de Rio havien entrat dos nous esports: el rugbi i el golf, en homes i en dones.

El COI també va acordar ahir fixar els termes de la reunió del setembre en què es decidiran les seus dels Jocs del 2024 (se’ls disputen París i Los Angeles, després de la retirada de Budapest) i del 2028.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain