La Vanguardia (Català)

Telefónica segueix en espera de poder treure O2 a borsa

- Redacció

El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, va indicar ahir que l’operadora continua en espera del moment oportú per treure a borsa una participac­ió minoritàri­a d’O2, la filial al Regne Unit. En una trobada amb els mitjans després de la celebració de la junta general d’accioniste­s del 2017, Álvarez-Pallete va remarcar que si sorgeix “una finestra” per dur a terme l’OPV de la filial britànica “cal estar preparats”.

Pallete va recordar que el fet que Telefónica decidís abandonar a l’octubre passat l’objectiu de reduir el deute fins a 2,35 vegades l’ebitda i apostar per un desendeuta­ment més pausat ha reduït pressió a la companyia, per la qual cosa esperarà el moment oportú per treure O2 a borsa.

El president executiu de Telefónica va remarcar que el procés de reducció de deute del grup, que a tancament del primer trimestre era de gairebé 49.000 milions d’euros, s’ajustarà al previst durant la resta de l’exercici, davant una generació de caixa més gran en la segona meitat de l’any (atès el caràcter estacional d’aquest flux).

El president de l’operadora va assegurar durant la junta que el grup mantindrà una política de dividends “sostenible” de cara als pròxims exercicis. Álvarez-Pallete va precisar que la proposta d’un dividend en efectiu de 0,40 euros per a aquest any suposa una rendibilit­at per acció a preus actuals del 4% iésun pay-out sostenible. Davant la petició d’un accionista que torni a recuperar en un futur el dividend de 0,75 euros que pagava la companyia fins aquest any, el president de Telefónica va assenyalar que en els pròxims exercicis aniran adoptant acords societaris que facin “sostenible” la política de dividends.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain