La Vanguardia (Català)

Diafarm s’integra a Faes i perd la independèn­cia

Les firma basca cau un 9,8% en borsa des d’inicis d’any

- Barcelona

La farmacèuti­ca basca Faes Farma va comunicar ahir la compra del 100% de Laboratori­os Diafarm per 70 milions d’euros. Amb l’operació l’empresa controlada per un grup de famílies catalanes relacionad­es amb la farmàcia perd la seva independèn­cia i passarà a integrar-se a grup basc que cotitza a borsa. L’operació contrasta amb el d’altres farmacèuti­ques catalanes que han dut a terme processos d’expansió i creixement en els últims anys mantenint la propietat.

Faes Farma, que presideix Mariano Ucarno, no va aclarir ahir en el comunicat remès a la CNMV què farà amb la plantilla de Diafarm, formada per uns 180 treballado­rs. En les operacions d’integració moltes empreses afloren sinergies a través d’ajustos de plantilla o d’instal·lacions. En aquest cas, Faes no va oferir detalls sobre això. Diafarm té la seu central a Barberà del Vallès, on s’ubica un centre logístic. Té una filial a França, una oficina comercial a Lisboa i participa en una firma italiana.

Diafarm està controlada entre d’altres pel director general, Pau Corbera, que en controla un 5% del capital, segons va explicar ell mateix ahir. Altres accioniste­s representa­tius són les famílies Vila i Ribot, segons informació publicada en la premsa especialit­zada.

L’operació de compra s’està negociant des de fa unes setmanes, segons van explicar fonts del mercat. No obstant, la setmana passada Pau Corbera va negar que hi hagués cap operació en marxa amb Faes ni negociacio­ns entre les dues empreses. Ahir Corbera va donar una nova versió dels fets assegurant que la setmana passada

La companyia basca no aclareix el futur de la plantilla del laboratori del Vallès, formada per unes 180 persones

es van trencar les negociacio­ns.

La compra de Diafarm per part de Faes Farma es produeix quan les accions de la farmacèuti­ca basca han caigut un 9,8% des de començamen­t d’any mentre que l’Ibex –l’índex que agrupa les empreses més grans– ha pujat un 17% en el mateix període.

Faes va informar que l’any 2016 Laboratori­os Diafarm va registrar una facturació de 51,3 milions d’euros i un resultat brut (ebitda) de 4,7 milions d’euros, mentre que per a l’actual exercici preveu una facturació d’uns 54 milions. Faes no va oferir dades sobre si el resultat net de Diafarm va ser positiu l’any passat o no.

 ?? LUIS TEJIDO / EFE ??
LUIS TEJIDO / EFE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain