La Vanguardia (Català)

“No m’hi puc casar”, diu lady Di, amb una veu molt trista

-

El matrimoni del príncep Carles de Gal·les i Diana estava destinat al fracàs des d’abans de celebrar-se, el 1981, com demostren diversos testimonis de tots dos. L’últim, donat a conèixer ahir, són uns enregistra­ments de la mateixa Diana al periodista Andrew Morton, en les quals ella li descriu diverses situacions d’angoixa que va viure abans de casar-se, a causa de la relació de Carles amb Camil·la Parker-Bowles. “Vaig dir a les meves germanes, que havien vingut a dinar: ‘No em puc casar amb ell, no ho puc fer, això, és absolutame­nt increïble”, diu Diana, amb una veu molt trista, sincerant-se amb Morton. A l’àudio, ella li explica que dues setmanes abans del casament havia trobat un braçalet amb les inicials Gi F ,de Gladys i Fred –sobrenoms íntims de Camil·la i Carles– i tres dies abans de casar-se va saber que Carles sopava aquella nit amb la seva amiga i l’hi anava a regalar.

L’enregistra­ment, recollit pel Daily Mail, va ser transcrit al llibre Diana: su verdadera historia, que va sortir a la venda el 1992 i torna al mercat el vintè aniversari de la seva mort. “Sempre teníem discussion­s sobre Camil·la –explica Diana, en un altre moment–. Una vegada vaig sentir que li deia pel telèfon sense mans del seu lavabo: ‘Passi el que passi, sempre t’estimaré’. Després li vaig explicar el que havia sentit rere la porta i vam tenir una gran baralla”.

Carles, casat per obligació, també era infeliç. Fa uns dies, va sortir a la llum una carta seva a Nancy Reagan, del 21 de juny del 1992, mig any abans de la separació de Diana, que revela el seu estat d’ànim: “Ningú no pot entendre el que visc si no ho ha viscut. Això no fa més que empitjorar. Algun dia t’ho explicaré. La meva vida és una tragèdia grega”, li confessa./ Redacció

 ?? LONDON FEATURES INT / GTRES ?? Carles i Diana, a l’agost del 1981, al cap de poc d’haver-se casat
LONDON FEATURES INT / GTRES Carles i Diana, a l’agost del 1981, al cap de poc d’haver-se casat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain