La Vanguardia (Català)

Desenes de milers de persones donen suport a Montjuïc a l’1-O

Les entitats avisen Rajoy: “Votarem encara que l’Estat espanyol no ho vulgui”

- Barcelona TONI BATLLORI

Les entitats sobiranist­es, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independèn­cia (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), es van reunir ahir per donar suport al Govern de la Generalita­t i fer realitat l’1-O. I alhora van llançar una advertènci­a dirigida a Mariano Rajoy, a través del manifest que va llegir Pep Guardiola, en el sentit que “votarem encara que l’Estat espanyol no ho vulgui”. Un suport i un avís que van escoltar des de la primera fila el president de la Generalita­t, Carles Puigdemont, el vicepresid­ent del Govern, Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, així com representa­nts del PDECat, ERC, la CUP, Podem i EUiA. Els comuns, oficialmen­t, no hi eren.

En un multitudin­ari acte davant el Monument de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch, a Montjuïc, sota el lema “Referèndum és democràcia”, el sobiranism­e va tornar a demostrar la seva capacitat de convocatòr­ia, reunint més de 30.000 persones, malgrat el sol de justícia que va castigar la capital catalana, fent que els termòmetre­s arribessin als 31ºC a l’inici de l’acte al migdia. Una mobilitzac­ió que buscava donar suport a la voluntat política de tirar endavant el referèndum d’independèn­cia, concretada divendres passat amb l’anunci de la data i la pregunta.

A l’escenari, al costat d’una gran pancarta amb el lema ‘Love democracy’, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, el d’Òmnium, Jordi Cuixart, i la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, van traslladar al Govern de la Generalita­t que “no estan sols”.

La presidenta de l’AMI va explicitar la voluntat d’alcaldes i regidors d’“atendre les obligacion­s que ens siguin requerides des del Govern per dur a terme el referèndum”, i va afirmar que els més de 9.000 càrrecs electes catalans “no fallaran”.

El president d’Òmnium va proclamar que amb l’anunci de la data i la pregunta el referèndum “s’ha

Pep Guardiola llegeix el manifest a favor del referèndum, en català, castellà i anglès

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Milers de persones van assistir a la convocatòr­ia de les entitats sobiranist­es en suport del referèndum d’independèn­cia a Barcelona
ANA JIMÉNEZ Milers de persones van assistir a la convocatòr­ia de les entitats sobiranist­es en suport del referèndum d’independèn­cia a Barcelona
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain