La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Apèndix filamentós. Canviarà un servidor per un altre.

2 Divorciada. El palíndrom que remet a les mossegades d’un rosegador. 3 A les portes de Barcelona. Sent una gran tírria per la que no vocalitza. El deixem enlluernat i sense cap capacitat de percebre res de visual.

4 Torna a publicar un llibre antic. Comença a aixecar-ho tot. Institut Universita­ri de l’Audiovisua­l. 5 Cal pitjar-lo per engegar la tele. Es dirigí. Sortir. Puny d’espasa. 6 L’acció de picar a la porta. Senyor anglès. L’ensumaven els nostres avis. 7 Temé haver perdut la fe. Aparca el gos. Armadura verda. Pals que no alimenten. 8 Reposaven el cul sense aixecar les celles. Platja de sorra molt fina. 9 Rebutgi una oferta musical. Mustèlid que alguns confonen amb un tipus de pintura. 10 Criada amb animal de companyia. Ho premia tot endins perquè hi capigués. 11 Oloro l’absència d’oxigen. Plàteres. Local en el qual resulta impossible vocalitzar. 12 As. Pronunciar­íeu un nom. Dial sense capçalera. Fòsfor. 13 Us

instal·leu entre el brancatge. Dius la teva a tot drap. Pinyol. 14 Guitza. Magnetitza­ré.

VERTICALS 1 Destrueixe­s els brots d’una planta. Costat. 2 Davant Mans fa vint-i-quatre hores de fums. Llegir els components d’un decàleg. Casanova bioquímic. 3 Que serveix per a la fer alguna cosa. Reposem els culs. Preposició d’origen. 4 Trigat. Molt afectuosos, sobretot a l’hora de demostrar-ho. 5 Vagaregin. Un dit carregat d’anells. As. 6 Raresa d’ateu. Criatura subterràni­a que s’ha infiltrat en el món de l’espionatge. Lèsbic. 7 Aquesta és una gran divinitat. Estació de servei al bell mig del desert. Transport que et permet arribar d’una ciutat a l’altra amb molta rapidesa. 8 L’home d’esperit britànic que sempre encapçala dels departamen­ts de mantenimen­t. Vagarejo tot equivocant-me. El deixem per mort. 9 Iode. Cap militar magrebí. No el deixa sortir de les xarxes clientelar­s. No és pas de la corda dels sentimenta­ls. 10 El combat el dietista i l’acumula el pacient. Aclarien els cels tot posant-se ben rasos.

11 Precedeix time musicalmen­t parlant. Entra en escena de cop i volta. El punxó més odiat pels pollastres.

12 El deixarà per mort. En un cert sentit, peces de jurista. Acaba com comença. 13 Talleu la gespa. Petit pla. Au. 14 Fornides d’estris mortífers fins a les dents. En un cert sentit, esbarjo.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain