La Vanguardia (Català)

Final de curs (i de sèrie)

Merlí i els Peripatèti­cs roden la que serà la tercera i última temporada, que constarà de 14 episodis

- FRANCESC PUIG Barcelona

Alegria i i tristesa alhora. El rodatge de la tercera temporada de Merlí arriba aquesta setmana a l’equador i el repartimen­t comença a fer-se a la idea que, a més d’acabar-se el curs i el batxillera­t, també finalitza una de les sèries amb més èxit de TV3, no només dins de Catalunya sinó també a la resta d’Espanya i part de l’estranger, on es pot veure a Movistar+ i Netflix, respectiva­ment. Héctor Lozano, creador i guionista, va concebre la sèrie perquè tingués tres temporades, i serà així. Aquest any, quan conclogui l’emissió dels nous episodis, que s’estan rodant des de l’abril fins al juliol i que s’estrenaran al setembre, aquest poc ortodox professor de filosofia de batxillera­t i els seus alumnes, més coneguts com els Peripatèti­cs, diran adeu per sempre.

“Aquesta tercera temporada és un pèl mes fosca, amb algunes trames més radicals en moments puntuals, però la sèrie continua tenint molta llum i aquell to optimista i esperançad­or que ha tingut sempre”, explica Lozano, que es mostra convençut que ara és un bon moment per acabar-la: “A mi m’agrada fidelitzar l’audiència amb uns personatge­s i crec que és un bon final acabar amb els mateixos que vam començar. Si allarguéss­im la sèrie, la cremaríem”. No obstant això, confessa que li fa una mica de pena que s’acabi, però en contrapart­ida afirma que es tracta “d’una temporada molt potent, en part perquè els actors ja tenen tan apamat el personatge que tot és cada vegada més fàcil”.

Produïda per Veranda TV, la nova temporada tindrà un capítol més que de costum (14 en lloc de 13) i començarà amb la tornada dels alumnes a les classes després de Nadal per acabar segon de batxillera­t. En els nous episodis es veurà la nova relació que s’estableix entre en Pol (Carlos Cuevas) i la Tània (Elisabeth Casanovas) després de marxar el Bruno a Roma; l’amistat creixent del Joan (Albert Baró) i el Gerard (Marcos Franz), que faran molta pinya, o el possible acostament sentimenta­l entre l’Ivan (Pau Poch) i la Berta (Candela Antón).

L’Oksana (Laia Manzanares), ja sense haver d’amagar l’existència del seu fill, mostrarà d’on li ve la rebel·lia, i es crearà un vincle més fort d’amistat amb la Mònica (Júlia Creus), que ha tornat més tranquil·la emocionalm­ent. L’Oliver (Iñaki Mur) torna amb un nou look i amb una nova residència, la casa de l’Ivan, mentre que per al Marc (Adrian Grösser) els nous capítols estaran marcats pel retrobamen­t amb el seu pare, que ha tornat a casa.

Pel que fa a Merlí, es quedarà descol·locat amb l’arribada de la Silvana, una nova professora que qüestionar­à el seu lideratge. “Això va bé, que hi hagi competènci­a –comenta Francesc Orella–. L’any passat hi va haver una antagonist­a molt negativa, molt dura. Aquesta temporada l’antagonist­a no ho és ben bé, però és una mena de rival. Una professora jove, guapa, brillant i amb mètodes d’ensenyamen­t també diferents i poc convencion­als. En això s’assembla a en Merlí. I passaran coses entre aquests dos personatge­s, esclar”.

L’essència del personatge no canvia, explica, “però li passaran coses que sorprendra­n l’espectador. Coses privades, personals, es remouran coses i es qüestionar­à en Merlí personalme­nt i profession­alment. Diguem que veurem en Merlí amb una mica de crisi”. A l’actor també li sap greu l’adeu de la sèrie “perquè ha agradat molt i perquè em trobo còmode amb l’equipàs que hi ha al darrere, però també penso que tres temporades és una bona durada i hem de passar a altres coses. Jo també he de passar a altres feines, però el Merlí el portaré a sobre durant temps amb molt d’afecte”.

 ?? CCMA ?? Foto de grup del repartimen­t, amb el director, Eduard Cortés, i el creador de la sèrie, Héctor Lozano
CCMA Foto de grup del repartimen­t, amb el director, Eduard Cortés, i el creador de la sèrie, Héctor Lozano

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain