La Vanguardia (Català)

Rock i poesia

La veu d’Extremodur­o presenta la seva faceta més personal i musicalmen­t més diversa

- BARCELONA Redacció ROBE

El Palau de la Música Catalana és l’escenari que aquesta nit acollirà el concert de Robe, és a dir, Roberto Iniesta, és a dir, el sanguini vocalista de la banda Extremodur­o i del seu propi projecte en solitari, que és el que el porta avui al recinte modernista dins del festival Guitar Bcn.

Més enllà del seu vessant com a cantant dels poderosos Extremodur­o –una petita institució del rock espanyol de les darreres dècades– el músic extremeny està portant de gira aquests últims mesos el seu vessant en solitari com a músic, compositor i cantant.

Encunyador en el seu moment del concepte rock transgress­iu, el roquer de Plasència està oferint en la seva actual i exitosa gira espanyola (amb molts sold out, incloent-hi el d’aquesta nit a Barcelona) una faceta com a músic en solitari que podria sorprendre a qui hagi seguit el seu camí sonor només al capdavant d’Extremodur­o. Perquè a més de la seva veu i de les seves guitarres, la presència de Robe (a la foto, al mig, amb caputxa) estarà acompanyad­a per un nombrós grup compost de violí, clarinet, piano, bateria i segones veus.

Artista caracterit­zat pel polifaceti­sme –en poesia amb Extrechina­to y tú, a partir de poemes de Manolo Chinato, o com a novel·lista amb El viaje íntimo de la locura–, en aquesta sèrie de concerts Robe està exhibint una faceta musicalmen­t molt diversa, en arranjamen­ts, subgèneres i instrument­ació. La matèria primera sobre la qual pivota es nodreix dels seus recents Lo que aletea en nuestras cabezas (2015) yiDestroza­res, canciones para el fin de los tiempos (2016).

 ??  ?? PALAU DE LA MÚSICA. 21.30 HORES
PALAU DE LA MÚSICA. 21.30 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain