La Vanguardia (Català)

Verratti comunica al PSG el seu desig de canviar d’aires

L’italià, cobejat pel Barça, mou fitxa per deixar el PSG, segons ‘L’Équipe’

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Antero Henrique, nou director esportiu del PSG en substituci­ó de Patrick Kluivert, va convocar Marco Verratti al seu domicili per presentar-se i es va trobar amb una sorpresa. Segons L’Équipe, la reunió, a mitjans de la setmana passada, va durar deu minuts, a tot estirar: prou temps perquè el cobejat migcampist­a italià li comuniqués formalment la seva decisió d’abandonar el club parisenc. “Com ja se sap, el Barcelona és la destinació preferida” del jugador, subratlla La Gazetta dello Sport. Verratti, de 24 anys, encaixa perfectame­nt al centre del camp blaugrana, una línia que l’última temporada ha presentat força símptomes de debilitat i en què un puntal com Iniesta encara ja la recta final de la seva carrera.

Verratti vol fer cap al Barça. Frustrat pel 6-1 del Camp Nou a la Lliga de Campions i les minses expectativ­es del PSG a Europa, el jugador ambiciona brillar a la Champions. El Barça, per la seva part, també es deleix pel futbolista: ràpid, molt precís amb les passades i amb gran recorregut. Llavors, quin és el problema? Nasser al-Khelaifi. L’italià ja va informar el propietari del PSG de la seva intenció de deixar el club, però el dirigent el considera una pedra angular de l’equip d’Unai Emery, un futbolista intransfer­ible, i va replicar amb un intent d’ampliar el contracte –que s’acaba el 2021– aplicant una millora retributiv­a. El de Pescara ingressa poc més de 6 milions anuals. “No és qüestió de diners”, expliquen fonts de l’entorn de Verrati a L’Équipe. “En Marco ha estat allà durant cinc anys, però ara les coses són menys clares. Ara es presenta una ocasió i no pot deixar-la passar”. Aquesta ocasió, segons el rotatiu francès, és el Barça.

Tot i que altres grans clubs estan amb l’antena ben aixecaEl da. El Bayern, per exemple, no ha amagat l’interès pel menut migcampist­a. I alguns mitjans anglesos sostenen que Antonio Conte fa anys que vol contractar-lo, abans per al Juventus i ara per al Chelsea. Des que el va dirigir a la selecció italiana, el considera un dels millors migcampist­es del món.

Al-Khelaifi ha convertit la permanènci­a de Verratti en una qüestió personal, i només la iniciativa directa del jugador podrà obrir-li les portes. Fitxat del

El migcampist­a està frustrat per les minses expectativ­es europees del club francès

Pescara el 2012 per 10 milions, cinc temporades després el seu valor al mercat s’acosta als 80 milions. Un preu excessiu per als càlculs del Barça, que estaria pensant en un pressupost d’uns 60 milions, tot i que assumiria el cost d’unes retribucio­ns elevades. El pols –cada vegada més públic– entre el futbolista i l’entitat parisenca seria part de l’estratègia per forçar una negociació amb el club blaugrana. Tanmateix, L’Équipe adverteix: “Bloquejat pel seu llarg contracte i la intransigè­ncia d’Al-Khelaifi, Marco Verratti té grans possibilit­ats quedar-se al PSG. Però ben a contracor”.

Té contracte fins al 2021 i l’amo del PSG s’ha pres la seva permanènci­a com un tema personal

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Verratti sobre la gespa del Camp Nou el dia de la històrica remuntada del Barça contra el PSG (6-1)
CÉSAR RANGEL Verratti sobre la gespa del Camp Nou el dia de la històrica remuntada del Barça contra el PSG (6-1)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain