La Vanguardia (Català)

Cocunat torna a Europa

El comerç electrònic de cosmètica factura 3,3 milions i llança la seva pròpia gamma

- MAR GALTÉS Barcelona

Quan vam començar a finals del 2013, parlar de cosmètica sense tòxics semblava de bojos, un mercat molt minoritari. Ara ja és evident que és una tendència global i que acabarà transforma­nt tota la indústria”, assegura Sara Werner, cofundador­a, amb Ignasi Faus, de Cocunat. L’empresa va néixer amb la intenció de ser una botiga en línia de referència en la cosmètica sense tòxics i ara ha arribat el moment de tenir productes amb la seva marca pròpia. “Quan vam començar era massa aviat i ens hem dedicat a educar el mercat, a explicar què vol dir que els productes siguin sense tòxics, naturals i no provats en animals”.

Cocunat és una botiga en línia que ven productes –per a la pell, cabells, maquillatg­e, per a nadons– d’unes quaranta marques de cosmètica natural, lliures de tòxics i d’experiment­s amb animals, com Natura Siberica, Naobay o Lily Lolo. “Fem el filtratge de productes que hi ha disponible al mercat, seguint un protocol propi, Coconut Healthy Selection, basat en els criteris de l’ONG dels Estats Units Environmen­tal Working Group”.

La companyia, que només ven a través de la seva pàgina web, va registrar una facturació de 560.000 euros el 2015, la va duplicar fins a 1,1 milions el 2016 i espera tancar el 2017 vora els 3,3 milions i mantenir aquests ritmes de creixement, expliquen Werner i Faus.

El 2016, la companyia va fitxar la formulador­a Marta Estebanell i, amb tota la informació acumulada de les vendes durant tres anys, Cocunat ara ha llançat la seva pròpia marca, que aquest any tindrà prop de 30 referèncie­s. La formulació és pròpia i disposen de diferents proveïdors. L’any vinent està previst que la marca Cocunat assoleixi el 30% de les vendes de la companyia.

Tenir producte propi els permet reprendre l’aventura internacio­nal que ja havien intentat. “El 2014 i el 2015 vam arribar a vendre el 20% de la nostra facturació a diversos països europeus. Però ho vam aturar, en el marge no érem competitiu­s”. Aquest estiu començaran de nou, pel Regne Unit, i després la resta d’Europa, “país a país”. Cocunat va néixer amb Elena Gómez de Pozuelo i Juanjo Azcárate com a business angels i posteriorm­ent van entrar els fons de Cabiedes, PDG Invest, Pade Smart Invest o Meridia; en total, ha rebut 720.000 euros. “El nostre model de negoci és rendible, en cada comanda guanyem diners. Però créixer és molt car”. El 2016, el resultat net va donar pèrdues de 385.000 euros.

Ara xifren la inversió en la gamma de producte propi en més de 200.000 euros. Cocunat ha començat a fer publicitat en televisió “per arribar a un públic sensible que cada vegada és més ampli. Realment volem transforma­r el mercat de la cosmètica, amb els productes i amb la sensibilit­zació social,” diu Werner.

La companyia ha captat 720.000 euros de diversos grups inversors des del 2013

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Sara Werner i Ignasi Faus, socis fundadors de la botiga en línia de cosmètica sense tòxics
CÉSAR RANGEL Sara Werner i Ignasi Faus, socis fundadors de la botiga en línia de cosmètica sense tòxics

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain