La Vanguardia (Català)

Córdoba TV

És tant com acceptar que en nom de Déu es pot ser més intolerant que en nom d’una ideologia

- Pilar Rahola

Les informacio­ns sobre Córdoba TV, la televisió que el xeic saudita Aziz al-Fawzan va muntar el 2012 i emet des de San Sebastián de los Reyes per propagar l’islamisme wahhabita a Espanya, no paren de créixer. L’últim és, segons El Confidenci­al, l’ús d’una “firma opaca” per deixar la televisió en mans d’un home de palla i diluir la seva presència en el mitjà, arran de les investigac­ions policials sobre la seva inspiració radical. L’esmentada firma hauria estat creada per un advocat vinculat amb diferents processos de frau fiscal. D’aquesta manera, el xeic s’allunyaria suposadame­nt d’una televisió que es vincula a un islamisme que defensa idees que estan penades judicialme­nt: homofòbia, misogínia, antisemiti­sme, cristianof­òbia… És a dir, totes les potes de la intolerànc­ia. Sols que, en lloc de defensar aquests conceptes des de posicions ideològiqu­es, ho fa des de posicions religioses. Seria tant com considerar que en nom de Déu es pot ser més intolerant que en nom d’una ideologia, cosa que sembla que succeeix.

I així és, per a desconcert dels qui considerem que la democràcia no ha d’emparar aquestes ideologies del mal com el wahhabisme salafista, base inspirador­a de tots els moviments gihadistes. Tanmateix, aquí tenim una televisió que s’inspira en l’esmentada ideologia, que controla les dones que apareixen fins al punt de prohibir escots, pantalons o talons i exigir el vel, la qual cosa és una vulneració de la seva llibertat, a més d’implicar una clara discrimina­ció perquè no hi ha normes per als homes. Respecte als continguts, i a part de comptar entre els col·laboradors amb algun vell conegut de les operacions antiterror­istes, Córdoba TV també exigeix un manual de “terminolog­ia” que prohibeix utilitzar el terme “gihadista”, o “terrorisme islàmic” o “musulmà extremista” o radical islàmic”, etcètera. I quan un gihadista atempta en un país musulmà, no es pot utilitzar el terme “terrorista”. Per descomptat, la paraula Israel no pot ser anomenada i no existeixen actes terroriste­s palestins. És a dir, control de la informació no, el següent.

Per acabar de completar les meravelles, val la pena escoltar el xeic en les seves paraules. En una entrevista al canal Al Majd TV va dir: “No odies la fe del politeista que diu que Déu és la tercera part d’una trinitat, o qui adora Crist, fill de Maria? El que diu ‘jo no ho odio’ no és musulmà”. En un altre, sobre les dones: “S’ha demostrat que la naturalesa recargolad­a de les dones es deriva de la seva pròpia creació”. En una tercera: “Si advoquen per la fornicació, les relacions sexuals prohibides i l’homosexual­itat, el poble els apedregarà”. Etcètera…

El mateix xeic està posant en marxa un projecte per a una agència de notícies àrab amb seu a Madrid. En aquest punt, la pregunta és simple: reaccionar­em algun dia? Perquè no tinguem cap dubte: aquestes ideologies volen posar fi a les nostres llibertats.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain