La Vanguardia (Català)

Atac a la capella de l’Autònoma de Madrid

- Agències

L’arquebisba­t de Madrid ha denunciat que divendres a la matinada la capella de la Universita­t Autònoma de Madrid (UAM) va patir un “intent d’incendiar-la tirant un objecte de foc per una de les finestres”, que la Policia està investigan­t. A més, al recinte hi ha “una pintada a l’exterior i la finestra trencada, hi ha danys a les parets, per terra, en una imatge de sant Josep i en una porta (imatge)”, va explicar l’arquebisba­t en un comunicat.

Segons la Direcció Superior de Policia, els desconegut­s van trencar tres vidres i van llançar a dins de la capella algun objecte incendiari que ha cremat alguna talla i mobiliari. Les mateixes fonts van precisar que a la façana i amb lletres vermelles va aparèixer una pintada que diu: “L’església que il·lumina és l’església que crema”.

De moment es desconeix qui ha pogut cometre aquest acte vandàlic. Aquest és el segon atac des del juny del 2016, quan la capella de la Universita­t Autònoma de Madrid va aparèixer amb pintades d’esprai vermell a les parets on deia “educació laica” i “avortament lliure”, i amb diversos fullets reivindica­tius escampats per terra. Quan va investigar el succés, la Policia va trobar uns escrits en què s’explicava l’assalt: “Aquesta acció pretén despertar aquell esperit crític que no volen que tinguem. (...) No volem una universita­t que respongui als poders econòmics ni als clergues. (...) Fora les esglésies de la universita­t”.

Una altra capella que va patir un atac va ser la de la Universita­t Complutens­e, també a Madrid. El 2011 diverses persones s’hi van manifestar a dins amb el pit descobert. Una de les manifestan­ts era Rita Maestre, que des del 2015 ocupa el càrrec de portaveu del Govern de l’Ajuntament de Madrid. Rita Maestre va ser posteriorm­ent condemnada a una multa per l’assalt.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain