La Vanguardia (Català)

Renfe torna a ‘descarrila­r’ al Garraf per l’incivisme

- RAMON FRANCÀS Vilanova

Renfe continua descarrila­nt ala comarca del Garraf per l’incivisme. Aquesta setmana hi ha hagut un nou incident, aquest cop a Sitges. La companyia no sap dir quan podrà reobrir el pas sota les vies de Sitges que a les 6.30 hores del matí de dimecres va quedar tancat després d’haver-hi un acte vandàlic. No s’aventuren a dir quan el podran reobrir perquè, segons el seu portaveu a Catalunya, Antonio Carmona, “els danys són bastant importants”. És el segon acte vandàlic d’aquest any.

El 2016 les bretolades a l’estació de Sitges li van costar 11.000 euros en reparacion­s a Renfe. No obstant això, la veïna estació de Renfe de Vilanova i la Geltrú continua sent el principal punt negre de Rodalies de Catalunya malgrat les càmeres de seguretat, els elements de monitoritz­ació més moderns de la xarxa i el reforç de la vigilància. Només en aquest d’any s’han registrat 11 actes incívics amb destrosses que han suposat un cost de 12.000 euros en reparacion­s. El 2016 es van registrar 33 actes vandàlics a l’estació de la capital del Garraf, amb un cost de 25.000 euros, i 22 el 2015. Renfe n’està farta i l’alcaldessa vilanovina, Neus Lloveras, molesta pel fet que s’associï reiteradam­ent Vilanova amb l’incivisme.

En una reunió a tres bandes (Ajuntament i policia local de Vilanova i la Geltrú, Mossos i representa­nts de Renfe) s’han acordat accions per minimitzar el fet que l’estació de Renfe vilanovina sigui on més incidèncie­s d’aquestes caracterís­tiques es registren de tota la xarxa ferroviàri­a catalana. El principal

Aquest any l’estació de Vilanova ha patit 11 actes vandàlics que han costat 12.000 euros

acord ha estat que el pas soterrat es tanqui durant la nit, entre les 22 i les 4.20 hores, els dies laborables, i els dissabtes, diumenges i festius de 22 a 6 hores.

Per altra banda, la línia del Garraf s’ha vist sacsejada per dos morts en pocs dies, la darrera, la d’un nen de 14 anys atropellat per un tren a Castelldef­els.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain